cellulite sexy eten dieet afvallen almere quote

Eigenlijk hebben we er alles voor over. Elke vorm van behandeling, kuur, creme of zalf. Alles mag als de cellulite maar verdwijnt. Helaas helpen de meeste van de hiervoor genoemde producten en behandelingen niets. Misschien wel op korte termijn, maar het komt vaak weer net zo snel terug.

Cellulite is een erg vervelende aandoening waar zowel vrouwen als mannen last van hebben. Maar wat is het nu eigenlijk en hoe kom je er vanaf?

Wat is cellulite?

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulite. De kans dat mannen hier last van krijgen is aanzienlijk kleiner. Niet veel mensen weten precies wat cellulite is, men kent het eigenlijk alleen maar van de putjes in de benen.

Cellulite is oppervlakkig vetweefsel dat in het oog springt door een verslechterde doorbloeding. Kort door de bocht wordt cellulite als volgt veroorzaakt:
1. De onderhuidse doorbloeding wordt slechter.
2. Een verslechterde doorbloeding betekent dat minder voedingsstoffen worden aangevoerd en minder afvalstoffen worden afgevoerd.
3. Doordat afvalstoffen slecht worden afgevoerd, ontstaan onderhuidse ophopingen van afvalstoffen tussen de vetcellen.
4. Vanwege de opgehoopte afvalstoffen, kan vocht niet langer gelijkmatig over het huidoppervlak worden verdeeld, waardoor een bobbelig oppervlak ontstaat.
5. De bloedtoevoer wordt nog slechter door de gebrekkige vochthuishouding en ophopingen van vet, vocht, voedingsstoffen en afvalstoffen.

Zo ontstaat dus een vicieuze cirkel: slechte doorbloeding -> ophopingen -> nóg slechtere doorbloeding -> nóg meer ophopingen. Maar kun je hier dan helemaal niets tegen doen? Jawel, er zijn er een aantal dingen waarmee je cellulite voor een groot deel tegen kunt gaan, behandelen en/of kunt verminderen.

Cellulite is niet gerelateerd aan de aandoening die bekend staat als cellulitis, dat is een verspreiding van bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.

Voorkomen werkt beter dan een cellulite-behandeling

De typische blubberige structuur van cellulite wordt dus veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen in combinatie met een gebrekkige toevoer van voedingsstoffen. Er is dus al heel wat in je lichaam gebeurt voordat cellulite aan het oppervlak van je huid zichtbaar wordt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om cellulite te verminderen en te voorkomen.

We geven je 10 tips die ervoor zorgen dat je cellulite verminderd

1. Gezond eten, pas op met slechte verzadigde vetten en suiker

De meest efficiënte manier om vet in je lichaam te verminderen is goede voeding. Het is belangrijk dat je kiest voor pure producten, gezonde producten en zorg er voor dat je niet teveel vet en suiker binnen krijgt. Je moet natuurlijk wel genoeg gezonde voedingsstoffen binnen krijgen om je huid stevig te kunnen houden. Daarvoor zijn eiwitten heel belangrijk, maar ook verschillende vitamines en mineralen.

2. Veel bewegen, welke vorm van beweging maakt niet heel veel uit

Veel bewegen is heel belangrijk als het op het verminderen van cellulite aankomt. We sport is nou het beste voor het verminderen van cellulite? Dat maakt eigenlijk niet uit, het gaat erom dat je beweegt. Het is wel belangrijk dat je iets kiest dat je lang kan volhouden, zodat je het niet na 3 weken opgeeft. Kies dus vooral een vorm van bewegen die je leuk vindt! Bewegen stimuleert ook nog eens de doorbloeding, dus je slaat 2 vliegen in een klap.

3. Pas op met zout, alcohol en cafeïne. Dit kan het probleem verergeren

Alcohol en cafeïne zijn gifstoffen voor het lichaam. Deze worden afgebroken en als afvalstoffen afgevoerd. Deze afvalstoffen kunnen bij een slechte doorbloeding of wanneer je niet genoeg goede voedingsstoffen binnen krijgt zich dus ophopen onder je huid.
Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoud en zorgt er daardoor weer voor dat je cellulite beter zichtbaar wordt.

4. Drink veel! Dat helpt afvalstoffen afvoeren

Drinken is heel erg belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen, helemaal als je wilt afvallen. Kies dan niet voor frisdrank, maar drink water of thee. Groene thee is in dit geval de beste optie.

5. Zorg dat je veel anti-oxidanten met je voeding binnen krijgt. Bijvoorbeeld uit groenten en fruit

Antioxidanten vangen vrije radicalen weg. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Antioxidanten kunnen dus helpen met het opruimen van de afvalstoffen die cellulite veroorzaken. Ook kunnen antioxidanten helpen om op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen. Antioxidanten zitten bijvoorbeeld in groente, fruit, noten en volkoren producten. Het zit voornamelijk in pure voeding.

6. Niet roken

Niet roken is natuurlijk belangrijk voor heel veel gezondheidsaspecten, maar vooral ook voor cellulite. Het zorgt ervoor dat de zuurstof toevoer in je lichaam verslechterd. Dit zorgt ervoor dat er minder afvalstoffen afgevoerd worden. Ook zorgt roken ervoor dat je huid minder elastisch wordt. Je huid wordt dus slapper, waardoor de blubberige structuur beter zichtbaar wordt.

7. Check of je medicatie mogelijk je cellulite verergert

Sommige medicijnen zorgen ervoor dat je doorbloeding verminderd of dat je vocht vast houdt. De medicatie kan er dan voor zorgen dat je medicatie verergerd. Stop niet zomaar met je medicatie zonder overleg met een arts!

8. Masseer dagelijks met een balsem of lotion naar keuze

Masseren kan helpen doordat je de doorbloeding verhoogt. Dat zorgt er er weer voor dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd.

9. Verminder stress

Heb je overmatige stress, dan kan dit een nadelig effect hebben op je cellulite. Zo verstoort cortisol, het stress hormoon, het verwerken van vetten en het ordenen van de huid: dit zijn weer oorzaken van cellulitis. Als je te gespannen bent, adem je niet meer goed en daardoor krijg je te weinig zuurstof binnen. Ook de spijsvertering werkt niet meer goed en dit leidt tot constipatie en diarree.

10. Slaap goed

Slaapstoornissen verstoren onze rust, waardoor wij niet meer goed kunnen slapen. Wanneer dit gebeurt, kan het lichaam niet meer goed uitrusten, repareren en genezen. Wat kan resulteren in meer cellulite.

Wat heb jij allemaal al geprobeerd om van je cellulite af te komen en hielp dit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>