• “Ik ben niet op dieet,
  Ik verander door CooL in 2 jaar mijn leefstijl!”

   

  Heb je alle diëten al geprobeerd? Lukt het niet om blijvend gewicht te verliezen. Dan is CooL echt wat voor jou! We gaan tijdens het Coaching op Leefstijl programma aan de slag met duurzame gedragsverandering en het creëren van een gezonde leefstijl wat zorgt voor blijvend resultaat.

CooL in het kort

CooL betekent Coaching op Leefstijl

Het is geen dieetprogramma, we gaan aan de slag met met duurzame gedragsverandering en het creëren van een gezonde leefstijl.

De focus ligt niet op het verliezen van het gewicht, maar op het krijgen van meer energie, je fitter voelen, gelukkiger en gezonder zijn.

Zowel groeps- als 1-op-1 coaching

Gemiddeld zien en spreken we elkaar 1 keer per maand

Voor iedereen vanaf 18 jaar met een BMI vanaf 25 en een verwijsbrief van de huisarts

Vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico

Het programma duurt 2 jaar

Waar werken we aan?

Ontspanning & Slaap

Het kan per persoon verschillen hoe men het liefst ontspant en slaapt. Wat vooral belangrijk is, is dat je het gevoel van ontspannen zijn ervaart. Je bent niet bezig met straks of morgen, maar leeft in het moment. Dit fijne gevoel draagt bij aan jouw gezondheid. Dit geldt ook voor slaap. We helpen je graag om dit te ervaren.

Stress

Heb jij last van stress, eetbuien, emotie-eten of andere psychische klachten en lukt het daardoor niet om gezond te leven en af te vallen? Wij kunnen je helpen met de balans tussen gezond eten en sporten, maar ook een lichaam wat aan het genieten is.

Alcohol & Roken

Roken en overmatig alcohol drinken kunnen je gezondheidsdoelen flink in de weg zitten. We willen er vaak wel mee stoppen, maar toch lukt dit niet altijd. Het doorbreken en veranderen van gewoontegedrag is makkelijker gezegd dan gedaan. We gaan daarom aan de slag met duurzame gedragsverandering.

Gezonde leefstijl

Meer energie hebben, goed in je vel zitten en jezelf fitter voelen? Wij hebben voor jou de ideale manier gevonden om een gezonde leefstijl te creëren, waarmee jouw doelen worden behaald en blijvend resultaat is verzekerd.

Beweging

Regelmatig en voldoende bewegen. Het klinkt makkelijker dan dat het is. We hebben de ideale manier gevonden om voldoende beweging in te passen binnen jouw dagelijks leven wat ervoor zorgt dat je het op de lange termijn gaat volhouden.

Voeding

Géén crashdieet, géén gebruik van supplementen, géén calorieën tellen, géén verboden producten en géén moeilijke menu’s, maar met minimale aanpassingen in je huidige voedingspatroon toch afvallen en jouw doelen behalen.

"Super fijn hoe je geholpen wordt bij Gezonde Leefstijl planner (voorheen Afvallen Almere). Er is tijd voor je, waar er gekeken gaat worden hoe je op een gezonde en verantwoorde manier kunt afslanken. Het plan wordt helemaal op maat gemaakt en is dus ook heel persoonlijk. Lieve Simone, bedankt voor al je hulp tijdens mijn proces!"*
Jessica van der Pijll
Jessica van der Pijll15 kilo afgevallen
Wist je dat het CooL-programma volledig wordt vergoed door de zorgverzekering?!


Maak nu een afspraak!

Het CooL-programma bestaat uit..

Intakegesprek

Het intakegesprek is individueel en duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens het Intakegesprek maken we kennis, kijken we of het programma bij je past, bespreken we 1 op 1 jouw persoonlijke wensen en doelen, verzamelen we persoonlijke gegevens en gaan we meten en wegen. (meten, gewicht, BMI, vetmassa en spiermassa). Aan het einde van het intakegesprek besluiten we of je gaat starten met CooL.

16 Groepsconsulten

We bespreken dan onder leiding van Leefstijlcoach Simone elke keer een ander thema:

  1. Kleine aanpassingen, groot effect (maand 1)
  2. Lekker eten geeft structuur (maand 2)
  3. Kom in beweging (maand 3)
  4. Slapen & ontspanning (maand 4)
  5. Gezond leven is plannen (maand 5)
  6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes? (maand 6)
  7. Hoe gezond is jouw weekend? (maand 7)
  8. Hoe blijf ik in beweging? (maand 8)
  9. Wat is je doel? (maand 10)
  10. Beweging, waar zit je kans? (maand 12)
  11. Voeding (maand 14)
  12. Je energiehuishouding (maand 16)
  13. Time management (maand 18)
  14. Succesvolle verandering( maand 20)
  15. Informatie overload (maand 22)
  16. Op eigen voet verder (maand 24)

6 Individuele coachgesprekken

Tijdens de individuele gesprekken bespreken we jouw voortgang en gaan we dieper in op jouw doelen en het behalen hiervan. De individuele coachgesprekken duren ongeveer 45 minuten.

CooL E-learning

Tijdens het CooL programma krijg je toegang tot het besloten gedeelte van onze website en doorloop je de ‘CooL Online e-learning’. Dit is een e-learning die ervoor zorgt dat jij een Gezonde Leefstijl expert wordt en waarmee jij je kan voorbereiden op de groepsbijeenkomsten.

Eindgesprek

Het eindgesprek duurt ongeveer 60 minuten en is individueel. Hiermee sluiten we het programma af. We willen graag weten of het gelukt is om jouw doelen te behalen, wat je van het programma vond en wat je plannen na het programma zijn.

Persoonlijk Leefstijlplan

Na het houden van een uitgebreide intake maakt jouw coach een praktisch en op maat gemaakt Leefstijlplan. Hierin staat onder andere jouw persoonlijke voedings- en beweegadvies. Ook vind je hier jouw weeg- en meet resultaten en het behandelplan. Hierin noteren we ook jouw doelen voor de korte en lange termijn met te nemen acties.

Behaal jij hetzelfde succes als onze klanten?

"Doel bereikt!! Kundig, vriendelijk en vooral betrokken! Dankjewel Simone."*
Erik van den Heuvel18,5 kilo afgevallen
"Ik dacht altijd dat ik goed bezig was met eten en sporten, maar afvallen bleek elke keer weer lastig. Met een duidelijk sportvoedingsadvies van Gezonde Leefstijl planner (voorheen Afvallen Almere) is het me nu wel gelukt!"*
Jort Boonk9 kilo afgevallen
"Je krijgt altijd goede tips en er is genoeg tijd voor al je vragen. Vragen die ook allemaal waardevol beantwoord worden. Zeker een aanrader!”*
Manon Lennips3,5 kilo afgevallen

* Bovengenoemde citaten zijn persoonlijke ervaringen en/of meningen van klanten die met hulp van Gezonde Leefstijl planner (voorheen Afvallen Almere) zijn afgevallen.

Als je voor Gezonde Leefstijl planner kiest, brengt dat de volgende voordelen met zich mee:

Snelle progressie

Bij Gezonde Leefstijl planner draait alles om progressie. We streven tijdens CooL naar verbetering in leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. We werken aan basiskennis, motivatie, valkuilen en door de juiste coaching zullen al jouw persoonlijke doelen makkelijker behaald worden. Je zal hierdoor zowel fysiek als mentaal snel merken dat je verandert, dit zal voor de nodige motivatie zorgen!

Levenslange kennis

Het weten van het ‘waarom’ achter jouw levensstijl zien wij als belangrijkste factor voor levenslang succes. Je leert zo zelf een bewuste en gezonde keuze te maken, omdat het echt bij jou past. Je leert bij Gezonde Leefstijl planner daarnaast alles over voeding, beweging, ontspanning, slaap, balans en toch genieten in de vorm van leefstijlcoaching!

Blijvend resultaat

Na 2 jaar heb jij jezelf volledig getransformeerd tot de persoon die je altijd al hebt willen zijn. Je hebt nieuwe kennis, een gezonder en slanker lichaam, goede bloedglucosewaardes en een laag cholesterol en heel veel motivatie om nieuwe uitdagingen in het leven aan te gaan!

Het kennismakingsgesprek bij Gezonde Leefstijl planner is altijd geheel vrijblijvend en gratis!


Maak nu een afspraak!

Voor Wie?

Je mag met ons COOL programma meedoen als je:

 • 18 jaar of ouder en
 • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een een grote buikomvang:
  • vrouwen: > 88cm
  • mannen: >102cm of
 • Overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast (een verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, artrose en/of slaapapneu hebt of
 • Ernstig overgewicht hebt (een BMI tussen 30 en 40) en
 • Een doorverwijzing van je huisarts hebt (heb je deze niet, dan kan je deze gewoon vragen) en
 • Je super gemotiveerd bent om 2 jaar aan de slag te gaan

Wanneer kan je niet meedoen:

 • Wanneer je 18 jaar of jonger bent
 • Wanneer je een BMI boven de 40 hebt
 • Wanneer je niet in een groep kan of wil deelnemen
 • Wanneer je het 2 jarige programma niet kan afmaken
 • Wanneer je de Nederlandse taal niet spreekt en/of kan lezen

Wil je weten wat jouw BMI is? Dat kan je via deze calculator uitrekenen.

Waar?

In de Gezonde Leefstijl planner – Almere praktijk. Deze bevindt zich in een winkelpand in Almere-Stad in Tussen de Vaarten Zuid (Bushalte Sallandsekant). De praktijk is rolstoel- & rollatortoegankelijk en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.​

 

Gezonde Leefstijl planner

Juan Grisstraat 126
1328SV Almere-Stad

Open in google maps

Kosten?

Het is voor jou helemaal GRATIS. CooL betekend Coaching op Leefstijl en is bewezen effectief om op lange terwijl resultaat te behalen op het gebied van afvallen en gezond leven. Het is een GLI (gecombineerde leefstijl interventie) en daarom betaalt jouw zorgverzekeraar dit voor jou. Het wordt met een doorverwijzing van de huisarts vergoed uit de basisverzekering en het gaat niet van jouw eigen risico af.

Door Wie?

Simone van der WorpDit programma wordt gegeven door Leefstijlcoach Simone. Zij is als Leefstijlcoach aangesloten bij de BLCN en BGN. Zij is een ervaren coach en zal jou zowel 1-op-1 als tijdens de groepsconsulten coachen.

Wanneer?

Klik hier om te zien wanneer er een nieuw CooL-programma start. Daarnaast plannen we de groepen op basis van interesse. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je dit aangeven.