Meest gestelde vragen (FAQ)

Coaching bij Gezonde Leefstijl planner, ook wel begeleiding genoemd, is bedoeld voor iedereen die zelf graag gezonder wil gaan leven. Leeftijd maakt niet uit, we helpen jong en oud. Echter in geval van gezondheidsproblemen door extreme obesitas, eetstoornissen, stofwisselingsziektes, darmproblemen, voedselallergieën, PDS of diabetes, zijn we verplicht je door te verwijzen naar een huisarts , diëtiste of andere zorgverlener.
Je mag met ons COOL programma meedoen als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • En overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt
  • Of ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Daarnaast heb je wel een doorverwijzing van je huisarts nodig om deel te kunnen nemen.
Ook verwachten wij dat je super gemotiveerd bent om 2 jaar aan de slag te gaan.

Wil je weten wat jouw BMI is? Dat kan je via deze calculator uitrekenen

Ja, Simone is naast sportvoedingsadviseur ook gediplomeerd om gezonde kinderen te begeleiden. Het coachen van kinderen is vooral gericht op het stabiliseren van het gewicht en het aanleren van een gezond eet- en leefpatroon. Hierdoor zal de kans op overgewicht op latere leeftijd kleiner zijn. Afspraken voor kinderen worden in de meest gevallen ook vergoed. Hierover kan je op de pagina ‘Vergoeding Zorgverzekering‘ meer lezen.
Ja, samen kunnen we naar jouw voedingspatroon kijken. Wellicht is je energiebalans niet in de juiste balans waardoor aankomen niet lukt. Omdat het percentage van mensen die willen afvallen veel hoger ligt, is veel van de informatie op deze website gebaseerd op mensen die willen afvallen. Mensen die willen aankomen zijn net zo welkom.
Helaas is afvallen tijdens je zwangerschap geen goed idee, en wordt dan ook streng afgeraden. Het is wel belangrijk om gezond te eten en te zorgen dat je alle benodigde vitamine en mineralen voldoende binnenkrijgt. Dit geldt ook als je graag zwanger wil worden, of net bent bevallen, je hebt dan namelijk een andere voedingsbehoefte. We kunnen je wel helpen met het creëren van een gezonde leefstijl wanneer je een kinderwens hebt, borstvoeding geeft of zwanger bent. Na je bevalling kunnen we je helpen met afvallen en alle vraagstukken beantwoorden die jij hebt rondom voeding voor jouw kleine. We kunnen je dus altijd gewoon helpen met een voedings- en beweegadvies.
Jazeker, we kunnen je ook dan helpen met een voedingsadvies. Wij hebben ook een aparte variatielijst gemaakt speciaal voor vegetariërs en de veganistisch producten zijn daarin gemarkeerd! We hebben veel ervaring met plantaardig eten.
De grootste risico’s van overgewicht zijn: diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, depressie, menstruatiestoornissen, galstenen en slaapapneu. Ook zijn mensen met overgewicht sneller moe en zitten slechter in hun vel en voelen zich doorgaans minder fit.
 Eenmalig Voedingsadvies  KickStart pakket  Fit pakket  SuperFit pakket  CooL
Aantal weken  8  16  24  54
Kilo’s afvallen  4-8  6-12  meer dan 10  meer dan 10
1 op 1 begeleiding  V  V  V V
Groepsbegeleiding  V
Kennismakingsgesprek  V  V  V  V  V
Intakegesprek  V  V  V  V  V
Persoonlijk Leefstijlplan  V V V  V V
 Variatielijst  V  V  V  V  V
 Vervolgconsulten  3  6  10 7
 Groepsconsulten 16
Bereikbaar via app/sms en e-mail voor al je vragen V  V  V  V
Prijs 109,- 199,- 269,- 349,- 799,-

 Kennismakingsgesprek  Intakegesprek  vervolgconsult  groepsconsult
 Vervolgconsulten 30 min  60-75 min  40 min  90 min

Kennismakingsgesprek: GRATIS*
Eenmalig Voedingsadvies: 109 euro
Vervolgconsult: 35 euro**

Alle tarieven zijn inclusief 21% BTW.

* Indien je zonder opgave van reden niet komt opdagen bij het kennismakingsgesprek wordt er 15,- in rekening gebracht
** Neem je 4 vervolgconsulten in 1 keer af, dan betaal je 119,-

Ja dat kan, een eenmalig voedingsadvies bestaande uit een intakegesprek en een persoonlijk voedingsplan kost 109,-. Wel is het zo dat het de meeste mensen niet lukt om zonder de juiste begeleiding hun doelen te betalen. We denken dat het daarom beter is om minimaal 3 maanden begeleiding te krijgen.
Het CooL-programma is voor jou helemaal gratis. CooL betekend Coaching op Leefstijl en is bewezen effectief om op lange terwijl resultaat te behalen op het gebied van afvallen en gezond leven. Daarom betaalt jouw zorgverzekeraar dit. Het wordt door de meeste zorgverzekeraars 100% vergoed uit de basisverzekering en het gaat niet van jouw eigen risico af. Stop je tussentijds, dan dien je zelf de kosten te betalen. De kosten bedragen dan voor jou 39,- per maand tot het einde van het traject.
Door Simone haar registratie bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland kun je bij de meeste zorgverzekeraars een gedeelte of gehele vergoeding krijgen. Dit hangt af van je aanvullende verzekering. Voor meer informatie over welke zorgverzekeraars vergoedingen verstrekken kun je op de pagina vergoedingen kijken of navraag doen bij jouw zorgverzekeraar.
Je kan kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden:

  • Je betaalt vooruit via iDeal, Bancontact, Klarna, handmatige bankoverschrijving, Creditcard, Paypal, Apple Pay, of je pint in onze Praktijk. Je kiest er dan voor om het volledige bedrag in 1 keer betalen.
  • Het bedrag schrijven we maandelijks van jouw rekening af via automatisch incasso. Je geeft hiervoor een doorlopende SEPA machtiging af.
Contant betalen is helaas niet mogelijk vanwege veiligheidsoverwegingen. We vragen je om een doorlopende incasso machtiging af te geven of je betaalt vooraf middels iDeal, creditcard, PayPal of handmatige bankoverschrijving. Je mag ook pinnen bij ons in de praktijk.
Achteraf betalen is helaas niet mogelijk. Je kan vooruit betalen via Ideal, Paypal, Creditcard en handmatige bankoverschrijving. Of je kan ons een doorlopende machtiging afgeven, zodat we het bedrag automatisch kunnen incasseren.
Ja! Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen. Let wel op dat je abonnement aangaat die tussentijd niet opzegbaar is. Jouw betaalverplichting blijft dus doorlopen wanneer je besluit te stoppen.
Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op. Wij sturen je dan een link waar je een andere betaalwijze kan kiezen.
Tot 24 uur voor de afspraak kan je kosteloos je afspraak verzetten, we maken dan een nieuwe afspraak met je. Heb je het niet tijdig aangegeven dan kunnen we de afspraak telefonisch doen via (beeld)bellen of we moeten een nieuwe afspraak maken. Een afspraak die niet tijdig afgezegd wordt kost 35,- indien we een nieuwe afspraak inplannen. Je kan er ook voor kiezen om de afspraak te laten vervallen. Je slaat dan alsware een afspraak over.  Je kan ons het beste via WhatsApp een berichtje sturen als je wil afzeggen. Simone is bereikbaar op telefoonnummer 036 2002195 en Sabine op nummer 036 2002197. 
Ja, je betalingen loopt dan gewoon door. Wanneer je tijdig afzegt is het mogelijk om de afspraak in te halen. Je kan er ook voor kiezen om met ons te (beeld)bellen in plaats van een fysieke afspraak in de praktijk. 
Wij zeggen eigenlijk nooit een afspraak af. Mocht het toch voorkomen dat het door onze reden niet lukt om langs te komen, mocht dit wel zo zijn dan plannen we een nieuwe afspraak in.
Dit is afhankelijk van de reden. Is het noodzakelijk om vanwege ziekte of een blessure (tijdelijk) te stoppen, dan ontvangen we graag een medische verklaring van jouw (huis)arts. We zullen de begeleiding dan (tijdelijk) stopzetten, en/of op een later moment weer oppakken. Wil je stoppen omdat je er geen zin meer in hebt, dan loopt je betalingsverplichting helaas door. Wil je stoppen met het CooL-traject, dan vergoedt jouw zorgverzekeraar het niet meer en zal je zelf tot het einde van het traject 39,- moeten betalen.
Mocht je een foutmelding krijgen, mocht er iets onduidelijk zijn, of lukt de betaling tijdens het maken van de afspraak niet? Dan verzoeken we je om telefonisch of e-mail contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 036 2002195 of via e-mail info@gezondeleefstijlplanner.nl. Ook mag je het formulier onder aan deze pagina gebruiken.
Door onze corona maatregelen is het momenteel niet mogelijk om iemand die niet door ons begeleid wordt mee te nemen naar de afspraak.

Als jij je beter op je gemak voelt met iemand naast je, dan is het geen enkel probleem om iemand mee te nemen. Dit kan een partner, familielied of vriend(in) zijn. Soms wilt men meer begrip van hun partner tijdens het afvallen. De partner betrekken bij de consulten, kan hier een begin van zijn.
Kleine kinderen mogen ook meegenomen worden tijdens de consulten van volwassenen. Het is verstandig om tijdens de intake van een volwassene geen kinderen mee te nemen. Gaat het om de intake van jouw zoon of dochter, dan zullen we bij kinderen tot 14 jaar in de meeste gevallen vragen of de ouder ook mee komt.

De begeleiding duurt net zo lang als jij wilt. Je hebt de mogelijkheid tot verschillende coachingpakketten welke dienen om je eet- en leefstijl blijvend te veranderen om zo op een gezond gewicht te komen en deze ook vast te houden, zonder het bekende jojo effect. Wel weten we uit ervaring dat het vaak noodzakelijk is om een langere tijd, minimaal 3 maanden maar langer is nog beter, aan de slag te gaan. Het veranderen van gewoontes neemt veel tijd in beslag. Je moet dus al snel rekenen op een aantal maanden begeleiding.
Voor de 1-op-1 begeleiding is geen verwijzing nodig. Iedereen is welkom bij Gezonde Leefstijl planner. Voor het CooL programma heb je wel een verwijzing nodig van je huisarts.
Nee, wij zijn geen dieet. Diëten zijn vaak een tijdelijke trend en zorgen voor inkomsten voor de mensen die ze bedenken,  dat is niet wat wij bij Gezonde Leefstijl planner doen. Wat jij nodig hebt, in plaats van een dieet, is begeleiding. Iemand die je helpt en vertelt hoe je de volgende stap kunt zetten naar datgeen wat je wilt bereiken. Vooral op de momenten wanneer jij het nodig hebt. Samen werken we naar een levensstijl die bij jou past.
Wij weten bijna zeker dat als je ons advies opvolgt dat jij jouw doelen zult behalen. Wel zijn alle ervaring per persoon verschillend. Resultaten kunnen we dus niet garanderen. De weergegeven ervaringen van onze klanten op onze website zijn uiteraard puur persoonlijk; zij staan niet garant voor vergelijkbare resultaten.
Als je de stap hebt gezet om het roer om te gooien en te gaan willen werken aan een gezonde leefstijl, ben je al op de juiste weg. Het belangrijkste is namelijk dat de wil er is om de knop om te zetten. Het erin geloven is nog niet zo belangrijk, dat komt vanzelf bij de eerste resultaten.
Ja, daar kunnen wij duidelijk in zijn. Het gaat helaas niet vanzelf. Maar je zult zien als je eenmaal die eerste stap hebt gezet en je je leefwijze gaat veranderen, zonder dat je er veel honger voor hoeft te lijden, wordt het zo’n natuurlijk proces dat het je geen moeite meer kost.
Nee, er worden geen supplementen of medicijnen verstrekt. Het verstrekken van medicijnen is voorbehouden aan artsen. Wel is het mogelijk om in samenwerking met de arts advies te geven met betrekking tot het nemen van bepaalde medicijnen. Wij geven wel een supplementenadvies indien we denken dat je de benodigde vitamines of mineralen niet volledig uit gezonde voeding kan halen. Wij verkopen deze niet.
Als gewichtsconsulente hebben wij te maken met het beroepsgeheim. Dit houdt in dat wij geen persoonlijke informatie aan derden mogen verstrekken zonder schriftelijke toestemming van degene waarop het betrekking heeft.
Een bezoek bij je thuis behoort tot de mogelijkheden als je binnen een straal van vijf kilometer van de praktijk woont. Woont je verder dan vijf kilometer? Dan reken wij een toeslag van 30 cent per extra gemaakte kilometer. Je hoeft niet perse slecht ter been te zijn om van een thuisbezoek gebruik te maken. Mensen met bijvoorbeeld sociale angsten of simpelweg weinig tijd kunnen hier ook gebruik van maken.
Diëtisten hebben een 4-jarige hbo-opleiding gevolgd, die er vooral op gericht is om mensen met ziektebeelden te voorzien van een voedingsadvies. Een leefstijlcoach is opgeleid om mensen op het gebeid van gezond leven te coachen. Dit kunnen mensen zijn met overgewicht, maar ook mensen die hart- en vaatziekten of diabetes hebben die fitter willen worden of lekkerder in hun vel willen zitten. Beiden werken met adviezen op basis van de richtlijnen voor goede voeding die opgesteld zijn door de Nederlandse Gezondheidsraad. De leefstijlcoach kijkt naast naar voeding ook naar beweging, ontspanning, stress, slaap, omgeving en middelen gebruik.
Indien je vraag nog niet beantwoord is of er nog onduidelijkheid is, kun je deze stellen via onze website in het formulier hieronder. Je mag ons ook altijd bellen of e-mailen.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel je vraag dan hier, zodat we je vraag persoonlijk kunnen beantwoorden!

Tot en met 16 oktober is onze praktijk gesloten

Het is tot en met 16 oktober niet mogelijk om een afspraak in te plannen.
Ook zullen we in deze periode niet bereikbaar zijn.
Webshop bestellingen zullen vanaf 17 oktober verzonden worden.