Banaan Brownies met Walnoten

Banaan Brownies met Walnoten afvallen almere tussendoortje gezond recept

Ingrediënten voor 1 brownie (20 stukken)

200 gram volkoren tarwemeel
400 gram banaan (ongeveer 4)
100 gram dadelstukjes
4 eieren
50 gram walnoten
20 gram cacaopoeder (ongezoet)
30 gram zonnebloemolie
1 theelepel bakpoeder

1 vierkant bakblik of overschaal
bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe 300 gram banaan in de blender of keukenmachine, samen met de eieren en de zonnebloemolie. Mix het geheel tot een gladde massa.
  3. Snijd de 100 gram banaan die over is in kleine stukjes.
  4. Doe in een kom de meel, de bakpoeder en de cacaopoeder en roer het geheel goed door.
  5. Voeg het banaan-, eimengsel toe aan de droge ingrediënten en schep om tot het een glad cakebeslag is.
  6. Voeg de dadenstukjes samen met de banaanstukjes en walnoten toe aan het cake beslag.
  7. Bekleed de bakvorm of overschaal met bakpapier.
  8. Doe het beslag in een vorm en bak de brownie in 40 minuten gaar.
  9. Laat de brownie afkoelen en snijd in 20 stukken.

Eet smakelijk!

Tip: Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 5 tot 10 druppeltjes vloeibare zoetstof toe aan het beslag.

Bewaartip: Snijd de brownie in stukken en vriest ze per 1 of 2 stukken in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje of ontbijt in huis. 

Voedingswaarde per plak

Energie 111 kcal
Eiwit 3,3 gram
Koolhydraten 15,0 gram
Vet 4,3 gram
Vezels 2,3 gram
Zout 0,1 gram

 

Comments are closed.