Erwtensoep

Ingrediënten voor 8 personen

2 liter water
2 zoutarme groentebouillonblokjes
2 Honig kruidenbuiltjes
500 gram spliterwten
1 grote prei
2 grote uien
3 aardappelen
3 grote wortels
1 knolselderij
4 laurierbladen
Een bosje selderij
Peper
Gerookte paprikapoeder
4 eetlepels olijfolie

Zo maak je het

  1. Breng een grote soeppan met 2 liter water erin aan de kook
  2. Was de spliterwten goed in een vergiet en voeg deze toe aan het water net als de laurierbladeren en kook deze 20 minuten
  3. Snijdt ondertussen de knolselderij in blokjes, de wortel in plakjes en de ui en prei in ringen. Schil de aardappelen en snijd ook deze in blokjes.
  4. Voeg nadat de spliterwten 20 minuten gekookt hebben de bouillonblokjes, de kruidenbuideltjes, de prei, uien, aardappelblokjes, wortelplakjes, de knolselderijblokjes, de selderij en olijfolie toe. Voeg naar smaak peper en gerookte paprika poeder toe. Kook daarna alles nog ongeveer 30-40 minuten tot de spliterwten puree zijn
  5. Je kan de soep eventueel pureren met een staafmixer, maar dit hoeft niet. Ook kan je water toevoegen mocht je het te dik vinden.
  6. Serveer in een kom

Eet smakelijk!

Tip: Wil je graag vlees de erwtensoep? Voeg dan gerookte kipfiletreepjes toe of eet een roggebroodje met gerookte kipfilet erbij. Vries ook een aantal porties in, zo heb je nog een paar keer erwtensoep te eten.

Voedingswaarde per persoon

Energie 221 kcal
Eiwit 11 gram
Koolhydraten 28,3 gram
Vet 5 gram
Vezels 8,5 gram
Zout 0,8 gram

 

Comments are closed.

Van 18 tm 31 mei zijn we gesloten ☀️

Van 18 mei tot en met 31 mei is onze praktijk gesloten vanwege vakantie. We zijn in deze periode niet bereikbaar. We zullen vanaf 1 juni weer reageren op berichten.

Webshop bestellingen zullen ook pas na 31 mei verzonden worden.