Quesadilla’s

Vegetarische quesadilla's afvallen almere gezonde leefstijl planner gezond recept

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 kleine volkoren wraps
  • 1 klein blikje kidneybonen (160 gram)
  • 1 klein blikje mais (150 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 250 gram tomaat
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden van Euroma
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 gram magere kwark
  • eventueel koriander
  • 1 eetlepel olie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in koekenpan. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook en fruit deze tot ze glazig zijn.
  3. Snijd ondertussen de tomaat en de paprika in kleine stukjes en voeg deze toe zodra de ui glazig is. Bak ongeveer 4 minuutjes.
  4. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg deze samen met de tomaten puree en de tacokruiden toe aan de groente en roerbak het geheel 1 minuut. Proef of het geheel op smaak is, voeg eventueel wat meer kruiden toe. Doe het vuur uit.
  5. Bekleed de overplaat met bakpapier en bedeel het bonen- en mais mengsel over de wrap en vouw de wrap dubbel.
  6. Strooi de geraspte kaas over de wrap en bak het 12 – 15 minuten in de oven.
  7. Serveer met de kwark en koriander.

Eet smakelijk!

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een halve rode peper toe. Mocht je willen afvallen, eet dan 1 of 1,5 in plaats van 2 Quesadilla’s per persoon. Heb je geen oven? Bak de quesadilla’s dan in een droge koekenpan.

Voedingswaarde per persoon

Energie 529 kcal
Eiwit 26,9 gram
Koolhydraten 63,0 gram
Vet 16,6 gram
Vezels 12,7 gram
Zout 2 gram

 

Comments are closed.