Mexicaanse Rijstsalade

Mexicaanse Rijstsalade

Ingrediënten voor 2 personen
140 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
150 gram kipfilet
125 gram Kidneybonen (1 klein blik)
140 gram mais (1 klein blik)
1 zoete puntpaprika
150 gram tomaat
½ avocado
1 kleine rode ui
1 eetlepel kruidenmix voor kip natriumarm (Verstegen)

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met de kipkruiden en laat dit 20 minuten staan.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst goed af als het klaar is en laat afkoelen.
  3. Bak de kipfilet 8-10 minuten in een grillpan tot het gaar is.
  4. Giet ondertussen de bonen en het mais af in een zeef en spoel goed af.
  5. Snijd de zoete puntpaprika, tomaten en avocado in stukken en de ui in halve ringen en voeg deze samen met de kip, bonen en het mais bij de rijst en schep alles goed door en serveer.

Tip: Als je graag wil afvallen kan je beter 35 gram in plaats van 70 gram rijst gebruiken. Ook kan je beter de avocado weglaten. Je kan ook de kip weglaten als je graag vegetarisch eet. Heb je iets over? Eet het de volgende dag als lunch.

Open recept als PDF

Voedingswaarde per persoon 

Energie  586 kcal
Eiwit  33,9 gram
Koolhydraten  79,4 gram
Vet 12,7 gram
Vezels 13 gram
Zout 0,3 gram
Comments are closed.