2018

Citroen Bavarois met Frambozen & Munt

Wat heb je nodig voor 8-12 personen?

200 gram Philadelphia light
500 gram magere kwark
4 verse eieren
150 ml citroensap (6 – 7 verse citroenen)
100 gram honing
handje verse muntblaadjes
10 blaadjes gelatine
250 gram verse frambozen

Zo maak je het

  1. Haal alle ingredienten uit de koeling.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Split de eieren. Klopt de dooiers in de grote kom roming in ongeveer 5 minuten. Zet de kom op een pan met heet water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer het citroensap en de honing erdoor en kop op een lage stand goed tot het mengsel glad en gebonden is. Haal de kom van de pan.
  4. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het eidooiermengsel. Ze de kom apart en laat het afkoelen.
  5. Haak de munt fijn. Klop in een andere kom de Philadelphia met de kwark luchtig. Roer dit samen met de munt door het eiermengsel.
  6. Pak een schone vetvrije kom en klopt de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. Schep ook dit door het eimengsel heen tot alles goed gemengd is.
  7. Giet de bavarois in een tulbandvorm of in meerdere glaasjes en laat 3 tot 6 uur opstijven in de koelkast.
  8. Maak de zijkanten van de bavarois los van de vorm door een paar tellen in heet water  te houden. Je kan de vorm nu makkelijk op een bord storten. Serveer met verse frambozen.

Eet smakelijk!

Tip: Gebruik verse eieren en bewaar de bavarois niet langer dan 24 uur. Kijk uit met kleine kinderen en ouderen, deze zijn namelijk vatbaarder voor salmonella, wat je kan oplopen door het eten van rauwe besmette eieren.

Voedingswaarde per persoon op basis van 8 personen

Energie 167 kcal
Eiwit 13,4 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 5,0 gram
Vezels 1,0 gram
Zout 0 gram

 

Citroen Bavarois met Frambozen & Munt Meer lezen »

Lions Head #InspiredbyJazz

Hi, ik ben Jessica, 34 jaar en schrijf nu mijn derde blog uit mijn serie ‘#InspiredbyJazz‘ voor Afvallen Almere. In mijn eerste blog heb ik mezelf al een beetje voorgesteld en in de tweede blog nam ik je mee met mijn hardloop avontuur. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ik ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reis en ik neem jou daar graag in mee..

Deze keer zal ik het over mijn tofste uitdaging van dit jaar hebben, de beklimming van Lions Head in Kaapsstad, Zuid-Afrika. Ik vertel je hoe ik dit heb ervaren en waar ik tegenaan liep terwijl ik op reis was. Een lange vlucht van 11 uur is voor iedereen best vermoeiend, maar voor mij is dit denk ik een tikkeltje erger. Dus neem ik je graag mee op mijn derde avontuur in KAAPSTAD!

\"\"

WHATSAPPJE!

\”Zus denk je dat je toestemming kan krijgen van je werk om 11 t/m 15 oktober vrij te zijn? En als je geld over hebt voor een vliegticket dan kan ik je meenemen naar Kaapstad. O ja en we hebben 3 volledige dagen daar! Laat maar weten of je dit wilt..\”

Mijn hart gaat op dat moment sneller kloppen.. Want reizen dat vind ik mega leuk. Toevallig had ik 3 weken vakantie. Kwam dat even goed uit (vakantie.. zit al bijna een jaar thuis maar oké, ik moest die vakantie uren toch wel opnemen van mijn baas), dus mijn antwoord werd al heel snel een \”JA\”.

Natuurlijk was ik helemaal hyper en ging ik gelijk van alles uitzoeken. Want wie kan er nou zeggen ik ga even 3 dagen naar Kaapstad? Dus mijn zusje (31 jaar, blijft in mijn ogen natuurlijk altijd dat kleine blonde ding wat heel hard kan schreeuwen) werd overspoeld met whatsappjes en telefoontjes, want ik wil natuurlijk wel goed voorbereid op reis gaan. Al snel liet ik dat een beetje los, want ik ken mijn zusje een beetje; zij regelt alles tot in de puntjes en zij zorgt vast wel dat ik niet alleen mijn hotelkamer zal zien.  Voor het eerst sinds een hele lange tijd, 24/7 uur op elkaars lip, als dat maar goed gaat…

Flying Blue

Zo gezegd zo gedaan; voor ik het wist was het 11 oktober. Ik had niemand nog echt ingelicht dat ik weg zou gaan, want stel je voor dat je toch niet mee komt op de vlucht. Dat schijnt altijd nog een spannend iets te zijn, maar op Schiphol werd \”Mw. van der Pijll\” omgeroepen oh YEAHHHH! Big bird ik kom eraaaaaaaan.. Yes! Wat een luxe, ik vlieg ook nog eens voor het eerst met KLM en ik heb een stoel dus hoef me geen zorgen te maken (want had ook ergens anders oncomfortabel in het vliegtuig kunnen zitten.. Mijn fantasie neemt een loopje met me en ik zie mezelf al in een vrachtruim zitten tussen alle koffers). Oké ik kan nu rustig adem halen, uit het raam kijken en laat die 11 uur durende vlucht maar beginnen.

Kaapstad

Na de 11 uur durende vlucht met wat avonturen in het vliegtuig (wat een ervaring) kwamen we aan in het hotel. Nou kom maar op met die drie dagen vol avontuur! Het is weekend en ik vier dat in Kaapstad. Dit kwam pas echt binnen bij het wakker worden nadat ik de gordijnen open deed en voor me de Tafelberg zag liggen.. WAUW wat een uitzicht. Dit pakt niemand mij meer af. Ondertussen was mijn drukke zusje (dat- kleine- blonde-ding-dat-heel-hard-kan-schreeuwen) al druk in bedrijf. Die staat meteen aan en lult de oren van mijn kop af. Daarnaast heb je dan mij: de rustige zus met de houding van het-komt-wel-goed-ik-laat-alles-op-me-afkomen modus. De ervaring is dat je dan soms spontaan een gratis vuurwerk show krijgt. Want ja ook dit samen met elkaar op pad drie dagen lang is gewoon één groot avontuur. Ik moet zeggen ik heb daar een hoop van geleerd! Één ding weet ik 100% zeker we zijn totaal verschillend. Maar ergens vinden we elkaar ook heel lief en gezellig en lachen we om de stomste dingen.

Ondertussen hebben we al aardig wat avonturen erop zitten tijdens al die uurtjes die we samen doorbrengen. In ons koekblikje scheurden we rond langs de kust. En heb ik mogen genieten van de mooie natuur. En hoe verschillend dit al kan zijn. Ik ben naar Cape Point geweest, Kaap de Goede Hoop, Chestmans Peak drive & Hermanus. Heb wilde dieren mogen zien.. Pinguïns, struisvogels, springbokken, bavianen en walvissen (Klinkt ook wel als een big five toch). Maar denk dat voor mij persoonlijk het mooiste was om de Lions Head te beklimmen!

Lions HEAD

Ik heb 13 oktober 2018 dus de Lions Head beklommen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Deze was 6699m hoog en ik heb daar plus minus 5,7km gelopen, 8.752 stappen gezet en ongeveer 60 verdiepingen geklommen. Dat gaf mijn gezonheidsapp aan van mijn Iphone.. Iets wat ik maanden geleden niet zou hebben kunnen bedenken of dacht gekund te hebben. Ik heb hem op mijn tempo gedaan.. Met de nodige pauzes.. Ik wilde tot 2x opgeven want ik dacht ik kan dit gewoon niet. Maaaaaaaaaar I did it! En ben daar onwijs trots op, heb geloof ik wel zo een 1000x iets daarover gespamt voor me gevoel. Maar WAUW dat uitzicht als je boven op die berg staat. Dan kan je niet anders denken aan deze zin ‘ain’t no moutain high enough’ Dat uitzicht was een cadeautje, de kers op de taart, de cheese spread op de buggles, het groente sausje over de bloemkool.. O DIT WAS ZO GAAF!! Dus eigenlijk mag ik niet meer zeggen dat ik iets niet kan. Want ik kan alles! Dus jij ja jij die dit leest jij kan ook alles… Mijn geloof in het iets kunnen komt dus langzaam weer terug. En bij het zien van deze foto groeit het zelf vertrouwen. Lions Head you made my day!!

Mijn TIPS

Daarbij vertel ik dus niet dat ik ook hier natuurlijk last had van mijn chronische pijnklachten. Want die draag ik dagelijks met mij mee. Alleen zie je dat niet aan mij. Daarom is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Maar hoe pak je dit nou aan? Nou moet ik zeggen dat het mij daar niet heel goed gelukt is. Daar had ik na dit snoepreisje ook wel even de tijd voor nodig om bij te komen. Belangrijk is voor mij dat ik in mijn ritme blijft zitten voor zover dat kan. Dan heb ik het minste last van al die gekke fibro kwaaltjes. Want zodra mijn ritme gestoord wordt dan ben ik een beetje van de leg. En soms raak ik dan lichtelijk in paniek en ervaart mijn man een gratis vuurwerkshowtje thuis! Je moet het natuurlijk wel een beetje spannend houden thuis zeg ik nu met een knipoog..

Wat belangrijk is voor mij als ik op reis ga en dit kan verschillen tot een dagje weg of een heerlijke vakantie maar ik wil graag weten waar ik aan toe ben voor zover dit kan.

Dus heb ik wat kleine dingen op een rijtje gezet:

  1. Zoek uit wat je wilt zien als je op bestemming bent
  2. Kies wat voor jou het belangrijkste is om te zien (in mijn geval altijd zoveel mogelijk, OEPS haha)
  3. Maak een lijstje van wat je mee moet nemen
  4. Geef duidelijk je grenzen aan bij je reisgenoot
  5. Zorg dat je eventueel als het mogelijk is een comfort plek in het vliegtuig hebt (op de heen weg had ik dit wat een luxe en hierdoor kon ik rekken en strekken tijdens mijn vlucht)
  6. Vervelend voor je mede passagiers maar af en toe opstaan en even heen en weer lopen in het vliegtuig helpt (ik zat bij het raam.. Sorry heren, maar ik was de zus van die leuke stewardess)
  7. Een nek kussen is dus heel handig ik heb hem al jaren maar dit keer pas echt gebruikt. Ik moet zeggen wat een uitvinding! Geeft een stukje rust en comfort tijdens de vlucht
  8. Download je favoriete nummers zodat je heerlijk naar je muziek kan luisteren (ik vertel nu niet dat ik dus tijdens de vlucht alleen maar films heb gekeken)
  9. Probeer in je ritme te blijven zelfs wanneer je op vakantie bent of een weekendje weg
  10. En mocht je medicatie gebruiken zorg dan dat je controleert of je dit mee kan nemen anders heb je namelijk een Schengenverklaring nodig. Daar kwam ik achter door mijn apotheek. Wist ik veel! Ik heb uiteindelijk niks meegenomen dit omdat het aardig wat regelwerk is en ik voor die 3 dagen het wel wist te overbruggen mocht het nodig zijn
  11. Neem voor je het vliegtuig in gaat een extra fles water mee. Je krijgt natuurlijk in het vliegtuig wat te drinken, of in sommige gevallen kan je dit kopen maar door het klimaat in het vliegtuig is het best belangrijk dat je voldoende drinkt en gehydrateerd blijft (dit geldt natuurlijk voor iedereen)

Voor zover mijn tips.. En ik er nog genoeg opnoemen maar dit zijn er denk ik al een aantal die dicht in de buurt komen voor een zo relaxt mogelijk het vliegtuig in te stappen!

Mocht je wat meer foto\’s willen zien van wat ik daar heb gedaan of gezien. Scroll dan even door mijn Instagram feed @jazz.1.6.84

Liefs,
Jessica

\"\"

Ps: heb je de leuke weekplanner van Afvallen Almere al gezien? Check dan even de site! Ik heb hem cadeau gehad van Simone.. Heel blij mee en zo handig. Daarover de volgende keer meer!


 

Maak net als Jessica van jouw goede voornemens doelen en gebruik hiervoor deze planners!\"\"

Lions Head #InspiredbyJazz Meer lezen »

Flammkuche met Witlof, Biet, Peer & Geitenkaas

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de bodem:
250 gram volkorenmeel
7 gram gist (1 zakje)
snuf zout
10 gram olie
160ml handwarm lauw water

Als beleg:
200 gram Philadelphia light
2 stronken witlof
2 verse rode bieten
½ rode ui
100 gram zachte geitenkaas
½ eetlepel olie
peper

Zo maak je het

  1. Doe het handwarme water in een glas en voeg daar 10 gram olie en de gist bij en roer goed door. Laat 10 minuten staan.
  2. Doe de volkorenmeel en het zout in een keukenmachine met kneedhaken. Zorg dat het zout goed door het meel verdeelt zit. Voeg dan het gistmengsel erbij. Kneed het geheel voor ongeveer 10 minuten op een lage stand. Word het deeg geen bal, voeg dan een klein beetje water toe, tot het wel een bal wordt. Is het deeg te nat, voeg dan nog wat meel bij. Maak er als het goed gekneed is een bol van.
  3. Vet een kom in met olie en leg de bol hierin. Leg een vochtige theedoek over de kom en zet het 60 minuten weg op een warme plek in huis om te rijzen.
  4. Was de bieten goed schoon en kook ze ongeveer 35 minuten, totdat ze gaar zijn. Check dit door er met een vork in te prikken. Lukt dit niet, dan zijn ze nog niet gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  6. Snijd de witlof stonken los, zodat het losse bladeren zijn. Verhit ondertussen een klein beetje olie in een koekenpan en bak de witlofblaadjes tot ze glazig zijn.
  7. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de peer (met schil) in plakjes. Snijd ook de biet in plakjes.
  8. Rol het deeg zo plat mogelijk uit, ter grootte van je ovenbakplaat. Bedek de plaat met bakpapier en leg hier de bodem op.
  9. Smeer de bodem in met de philadelphia. Verdeel alle groenten en de geitenkaas erover. Bak de flammkuche 15 minuten in de oven.
  10. Maak af met wat peper en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Geen zin of tijd om de bodem te maken? Gebruik dan volkorenwraps. Voeg eventueel wat pecannoten toe voor een lekkere bite.

Voedingswaarde per persoon

Energie 500 kcal
Eiwit 19,6 gram
Koolhydraten 58,4 gram
Vet 19,8 gram
Vezels 9,9 gram
Zout 0,5 gram

 

Flammkuche met Witlof, Biet, Peer & Geitenkaas Meer lezen »

Gezond Gourmetten tijdens de Feestdagen: 10 Tips

Het is voor velen een traditie tijdens de feestdagen: gezellig met de hele familie gourmetten. Gourmetten gebeurd niet altijd even gezond. Er wordt vaak veel wit stokbrood, vet bewerkt vlees en vette en suikervrije klant-en-klare sauzen gegeten. Ook mag de alcohol niet ontbreken. Dit zijn niet de gezondste producten. Je kan met weinig moeite ook gezond gourmetten tijdens de feestdagen. We delen daarom 10 tips met je.

1. Gebruik zo min mogelijk vet

Wanneer het gourmetstel warm is wordt er vaak veel (room)boter in het pannetje gedaan of de plaat wordt riant ingevet. Is dit eigenlijk wel nodig? De meeste gourmetstellen hebben een goede anti-aanbaklaag. Je hoeft dus helemaal niet zoveel boter te gebruiken. Daarnaast kan je (room)boter beter vervangen door vloeibaar bak-en-braad of door olie. Doe een klein beetje olie op een keukenpapiertje of kwastjes en vet hier de pannetjes of plaat mee in. Zo voorkom je dat je onnodig veel calorieën tot je neemt.

2. Kies voor mager vlees

De meeste gourmetschalen in de supermarkt liggen vol met hamburgertjes, slavinkjes, worstjes en een enkele keer een filetlapje. Het is vaak rood en bewerkt vlees. Hier is vaak veel zout en suiker aan toegevoegd. Tevens bevat het veel verzadigd vet. Een enkele keer is het mager vlees, maar vaak wel gemarineerd met een suikerrijke en vette marinade.

Kies dus liever voor niet gemarineerd en mager vlees (biefstuk, runderbak- en braadlappen, rundertartaar, entrecote, kipfilet, hamlap, ribkarbonade, varkensfilet, varkensfricandeau, varkenshaas, varkenslap als je voor rood vlees kiest, ga dan voor onbewerkt vlees (dus geen gehakt) Kruid het vlees eventueel zelf, al is dit bij een goed stukje vlees vaak helemaal niet nodig.

3. Kies voor vis, schaal- en schelpdieren

Vaak wordt er alleen maar vlees gehaald, maar hoe lekker is het om ook vis, schaal- en schelpdieren klaar te maken in je pannetje?! Kies bijvoorbeeld voor verse zalm, tonijn, kabeljauw, garnalen of kreeftjes. Wil je het heel chique maken, haal dan verse coquilles. Benieuwd welke vis je nog meer kan gebruiken? Je vind er een hele hoop op onze Variatielijst. Vis kan je met wat peper, dille en citroen heel erg lekker maken. Je hebt dan helemaal geen sausjes nodig.

4. Eet groente

Maak een salade, die je bij het gourmetten kan eten. Bijvoorbeeld deze gezonde aardappelsalade of deze Bietjes salade met Geitenkaas en Aardbei of deze Koolsalade met Yoghurt-Mosterddressing of deze Pastasalade met Tonijn en Honing-tijm Dressing.

Daarnaast kan je ook verschillende soorten groente in je pannetje roerbakken, denk aan ui, champignons, paprika, tomaat, courgette, aubergine. Geen zin om alles te snijden? Koop dan voorgesneden groente of een zak roerbakgroente.

5. Voeg fruit toe aan de gourmet

Fruit kan je natuurlijk als een gezond toetje eten, maar je kan het ook bakken in pannetje. Denk aan appel, maar ook gebakken perzik, banaan en ananas zijn erg lekker. Serveer daarnaast in plaats van fruit uit blik een verse fruitsalade. Deze kan je zelf maken, maar je kan deze ook in de supermarkt kant-en-klaar gesneden kopen.

6. Maak Volkoren Pannenkoekjes

Bak voor de afwisseling eens een pannenkoekje. Hier vind je een recept voor gezonde volkoren pannenkoeken. Je kan je pannenkoekjes beleggen met vers of gebakken fruit of met groente.

7. Bak een lekker eitje

Net als pannenkoeken kan je ook heel makkelijk een eitje bakken tijdens de gourmet. Bak wat groente en voeg daar een beetje ei aan toe. Super lekker en leuk voor de afwisseling.

8. Stokbrood of pita broodjes

Vraag je af of het nodig is om stokbrood bij de gourmet te serveren. Zet het in elk geval pas op tafel als je al begonnen bent met gourmetten. Zo eet je niet ongemerkt teveel omdat je trek hebt. Kies voor (zelfgemaakt) volkoren stokbrood en laat roomboter achterwegen. Je kan er ook voor kiezen om volkoren pitabroodjes te serveren. Deze kan je vullen met gebakken groente, vlees of vis.

9. Maak de saus zelf

Kijk uit met ongezonde vette en suikerrijke sauzen. Maak liever zelf een gezonde saus. Bijvoorbeeld yoghurtdop, zoals deze knoflooksaus of Hummus, of guacamole.

10. Pas op met drank

Kijk uit met het drinken van alcohol en suikerrijke frisdranken. Kies liever voor light frisdranken of Spa bruisend. Kies je ervoor om toch aan de alcohol te gaan, wissel een glas wijn of bier af met water. Dit zorgt ervoor dat je minder alcohol drinkt. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je remmingen verdwijnen, waardoor het kan zijn dat je meer gaat eten dan je eigenlijk vooraf gepland had. Dit wil je juist voorkomen.

Als je gaat gourmetten, zorg dan dat jij je goed voorbereid. Maak een boodschappenlijstje en haal gezonde dingen in huis. Kleed de tafel leuk aan en zorg dat dit de gourmet bijzonder maakt. Je hoeft niet perse ongezond eten op tafel te zetten om het gezellig te hebben. Oh ja, vergeet ook niet te genieten!

 

Fijne Feestdagen!


Bewaar al jouw favoriete recepten in dit invulboek!\"\"

Gezond Gourmetten tijdens de Feestdagen: 10 Tips Meer lezen »

Gevuld Speculaas Muffins

Wat heb je nodig voor 10 muffins?

Voor het amandelspijs:
50 gram amandelmeel
50 gram blanke rozijnen
rasp van een halve citroen
1 ei

Voor het muffinbeslag:
175 gram volkorenmeel
8 gram bakpoeder
1 flinke eetlepel speculaaskruiden
150 gram magere yoghurt
50 gram honing
40 gram olie
1 ei
eventueel amandelschaafsel

Zo maak je het amandelspijs

  1.  Scheid van 1 ei het eiwit en de dooier.  Doe 30 gram eiwit in de keukenmachine (met een hakmes) en voeg het amandelmeel samen met de blanke rozijnen en de citroenrasp toe. Zet de machine aan en hak het tot er een smeuïge massa ontstaat. Dit duurt bij ons ongeveer 2 minuten.

Zo maak je het muffinbeslag

  1. Doe het restant van het ei in een grote kom en voeg alle natte ingrediënten toe; dus het ander ei, de yoghurt, de honing en de olie en meng alles goed door elkaar.
  2. Voeg nu alle droge ingredienten; het meel, de bakpoeder en de speculaas kruiden. Mengel het geheel tot een glad beslag.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Vet een muffinvorm in met olie of gebruik 10 muffin vormpjes.
  5. Doe een theelepel muffin beslag (ongeveer 25 gram) in 10 muffinvormpjes. Verdeel daarna het amandelspijs (ongeveer 12 gram per vorm) erover. Vul de muffin vormpjes daarna met de andere helft van het muffin beslag (weer 25 gram per vormpje). Maak eventueel af met wat amandelschaafsel.
  6. Bak de muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Tip: Geen keukenmachine? Je kan eventueel kant-en-klaar amandelspijs kopen, deze bevat alleen wel veel geraffineerde suiker. Je kan het amandelspijs eventueel ook weglaten. Verdeel het muffin beslag dan over 6 vormpjes.

Voedingswaarde per muffin

Energie 174 kcal
Eiwit 5,3 gram
Koolhydraten 21,4 gram
Vet 7,3 gram
Vezels 2,6 gram
Zout 0 gram

 

Gevuld Speculaas Muffins Meer lezen »

Running with Jazz #InspiredbyJazz

Hi, ik ben Jessica, 34 jaar en schrijf nu mijn tweede blog uit mijn serie \’#InspiredbyJazz\’ voor Afvallen Almere. In mijn vorige blog \’Even voorstellen.. Jessica\’ heb ik mezelf al een beetje voorgesteld. In 2017 ben ik thuis komen te zitten met een Burn-Out en heb ook nog eens een chronische aandoening Fibromyalgie. Ook hoop ik dat ik jou door het lezen van mijn blogs inspireer om gezonder te eten, te sporten en je ook wat leesplezier te bezorgen. Dit is mijn reisje en ik daar neem ik jou graag in mee. Deze keer zal ik het over hardlopen hebben, hoe ik dit ervaar en wat ik op dat gebied inmiddels heb bereikt of waar ik juist tegenaan loop. Dankzij Simone, van Afvallen Almere, krijg ik deze kans en die heb ik met beide handen aangepakt. Ik moet zeggen, ik vind dit behoorlijk wat hoor en zelfs een beetje spannend en oh ja, totaal out of my comfortzone, maar soms krijg je een kans en dit is daar op dit moment eentje van. Dus neem ik je graag mee op een van mijn eerste reizen en dat is hardlopen..

 

Hardlopen kan iedereen, want zelfs ik kan dit! Momenteel begin ik dit weer op te pakken op een heel laag niveau, want ik ben niet een op en top hardloopster. Alle stapjes beginnen klein en zullen uiteindelijk een groot resultaat hebben met onderweg soms wat hindernissen zoals blessures, maar ook dit maakt mij sterker om uiteindelijk mijn doel te bereiken.

Misschien vraag jij je af wanneer ik voor het eerst ging hardlopen?! Dit was geloof ik in 2013 of 2014, ik weet het niet meer precies. Mijn beste vriendinnetje liep hard en ik dacht; ‘nou leuk voor jou maar dat kan ik dus echt niet.’ Alleen heeft zij van de woorden ‘niet kunnen’ nog nooit gehoord. Uiteindelijk heb ik toch de 0-5 km lessen van Evy Gruyaert op mijn telefoon gezet (althans mijn man) en ik was klaar om te gaan. Wist ik veel dat er tussen wandelen en lopen een flink verschil zat. Ik dacht wel even op het \’tempo bus halen\’, één kilometer te kunnen hardlopen. Ik was zo rood als een tomaat en compleet buiten adem. Ik kon niks meer zeggen en op mijn fake air maxjes kwam ik thuis binnen met het:

\’oké-dit-doe-ik-nooit-meer-dit-is-niks-voor-mij-sporten-is-niet-leuk-zoek-het-uit.. \’ modus

Waar ik in 2016 ongetraind de Almere City Run van toen nog 4 km uitliep met een vriendin en een Color Run erachteraan plakte. De smaak was een soort van te pakken en ik dacht dit kan ik beter.

 

\”Go Hard Or Go Home\”

Zo gezegd zo gedaan en de bedoeling was, mij fitter voelen, afslanken (beter voor mijn gewrichten en de Fibromyalgie) en als stok achter de deur schreef ik mijzelf in voor de Almere City Run 2017! Samen met een vriendin die dacht van; \’hé dat wil ik ook gaan doen\’. Nu nog trainen en dan moet dit helemaal goed gaan komen.

Ondertussen had ik heel veel tips gekregen van mijn beste vriendinnetje en een vriend. Ook vroeg ik ze of zij mij wilden helpen met het behalen van mijn doelen. Beiden waren ze hiertoe bereid en inmiddels weten ze dat ik kan zeuren en altijd zeg:

 

\’,.. maar dat kan ik niet!\’

Ik loop altijd te klagen. Ze hadden beter een Klaagmuur kunnen bouwen. Maar mede door hen heb ik de runs in 2017 kunnen lopen en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Door hen weet ik wat doorzetten is en door hen weet ik dus dat ik het kan. Daarnaast heb ik een hele lieve (en soms wat gekke) man die mij onvoorwaardelijk steunt en ondanks mijn grieven altijd zorgt dat ik het beste in mezelf naar boven haal (en wat moet hij die persoon nu toch even missen maar daar gaan we later misschien verder op in). Hij staat inmiddels ook aan de finish (zelfs als het regent) en ook mijn ouders verschijnen daar zo nu en dan. Al ben ik nu 34! Ze staan nog steeds super trots aan de finish om mij te supporten alsof ik gisteren mijn A diploma bij het afzwemmen hebt gehaald. Dat is gewoon gaaf (dat doen ze bij al hun kinderen en kleinkinderen). Dankbaar voor die kleine momentjes en je het gevoel hebt dat je alles aankan. Eigenlijk ben ik best rijk!!

Nu dwaal ik weer af inmiddels wel een beetje herkenbaar denk ik.. Ook wil ik altijd zoveel vertellen maar ik ga deze keer bij mijn onderdeel hardlopen blijven.

Dus even op een rijtje de gelopen runs van 2017:

  • Carnavals Run (virtuele) voor Kika 5km
  • Rokjesdagloop 2017 10km gelopen (ongetraind) voor stichting MS Research
  • Ladies Run Utrecht 2017 5km
  • Almere City Run 2017 5km
  • Damloop by night 2017 5Mile
  • Halloween Run Almere 2017 5km

\”Die stok achter de deur kon ik niet vinden..\”

Sommige runs liep ik heel goed andere weer wat minder maar een feit is wel, ik liep ze altijd uit. Ik raad je alleen wel aan, train voor een run, want ongetraind lopen is géén pretje. Ik kom dan namelijk bijna altijd als laatste over de finish, haha. Het gaat bij mij niet om de tijd maar om het feit dat ik dit kan doen. Gewoon mijn eigen wedstrijdje! Helaas heb ik het afgelopen jaar geen runs kunnen lopen omdat het lichamelijk en zowel geestelijk even niet kon. Ik wilde wel maar het lukte me niet. De Zandvoort Circuit Run 2018 en de Almere City Run 2018 heb ik moeten laten vallen. Dit heeft mij heel veel pijn gedaan! Ik was erg verdrietig hierom. Hoe kon dit toch? Vorig jaar ging dit toch juist zo goed! Zoals ik al in mijn eerste blog zei; als mind & body het even niet eens zijn met elkaar dan lukt het zeker niet. Elke keer zei ik dat ik me ging inschrijven voor die run, o en die! Maar dat deed ik niet. Die stok achter de deur kon ik niet vinden.

 

\”Ik ga realistische Doelen stellen!\”

Ik stelde mij dit jaar elke keer een doel voor die week erop. De conclusie was en is nog steeds ik haal mijn doel niet, omdat ik te streng ben voor mezelf, te veel vraag van mezelf, en het beste eis van mezelf. Inmiddels ben ik er nu sinds een paar maanden achter dat dit niet werkt.

Dankzij mw Visser mijn fysiotherapeut bij het OCA (+de rest van het fijne team) begon ik langzaam weer te geloven dat mijn lichaam weer wat aankon. Heel fijn, na maanden van niks doen, heel veel pijn hebben en bang zijn om weer heel veel te gaan voelen stond ik daar toch met frisse moet in de sportzaal. Ik begon daar met bijvoorbeeld 5 min fietsen & 5 min lopen. En dat was het.. Ik was gesloopt, maar hé ik had gesport WAUW! Niet in staat om zelf met de bus of trein naar huis te kunnen haalde mijn man me op. Ik stapte de auto in en hij vroeg hoe ging het? Met grote krokodillen tranen die uit mijn ogen stroomden zei ik dat het niet veel was, maar dat ik gesloopt was en heel erg moe. Waarop hij zei maar je hebt het wel gedaan en dat is goed! En daar had hij op dat moment gelijk in maar tot op de dag van vandaag nog steeds.

Het gaat er namelijk niet om wat ik niet meer kan, maar juist om wat ik wel kan. Terwijl ik dit schrijf denk ik: jeetje Jess, luister eens naar hem en de woorden die jij nu op dit moment typt, want ja vandaag (ik dwaal even af) was weer het momentje van niet naar buiten willen, het niet durven want jeetje ik moet even naar de supermarkt. Maar ik ben geweest en die verrekte roerbakgroente liggen inmiddels in me eigen koelkast! JIPPIE!! Haha. Nee, maar alle gekkigheid op een stokje, we hebben allemaal weleens even dat iets tegenzit. Het feit is dat we soms zelf even niet weten wat goed voor ons is. En je dan heb je af en toe even een schop onder je kont nodig hebt van een ander.

Mijn doel is nu dat ik mezelf accepteer met alle lichamelijke ongemakken die ik soms ervaar. Acceptatie is de sleutel! Gelukkig lukt dit elke dag een beetje meer. Hierdoor krijg ik langzaam weer zin in het hardlopen en om mijn hardloop schoenen aan te binden. Momenteel ben ik bij les 4 (op de loopband) van de 0-5 km lessen van Evy Gruyaert. Deze les volg ik 3x voordat ik naar les 5 ga. Dit is om mijn lichaam te laten wennen aan de intensiteit van die les. Gaat die les nou niet lekker en heb ik pijn dan blijf ik les 4 lopen anders ga ik na die 3x door naar les 5. Daardoor zak ik niet terug maar blijf ik staan en bouw ik hem langzaam op. Snap je me nog een beetje? Dit is dus hoe het voor mij werkt. Alles 3x doen en dan opbouwen naar het volgende level en die ook weer 3x doen.

Verder is het heel belangrijk om voor mezelf realistische doelen te stellen, maar als ik ze niet haal dan ook te denken dat dit niet erg is. Inmiddels na wat geklets op WhatsApp heb ik zelfs Simone gemotiveerd om te gaan hardlopen. Dat vind ik leuk! We hebben afgesproken om volgend jaar samen een 5 km run te gaan lopen als stok achter de deur. Simone nu staat het dus helemaal zwart op wit hé haha. Denken jullie dat wij dit gaan halen?

Leuke INSTAGRAMMERS op het gebied van hardlopen

Mocht je nou ook willen hardlopen dit vind ik leuke Instagrammers om te volgen op het gebied van hardlopen:

  • @runningwithmo (Monique van de Velde)
  • @running_wout (Wouter van Rossum)
  • @arie_runs_inked (Arianne)

En nog heel veel meer met zij die je motiveren om te genieten van het lopen. Vooral het genieten want dat zie je bij hen allemaal terug, maar ook waar lopen ze tegenaan en dat het niet altijd even goed gaat maar dat je van ieder obstakeltje, hoe groot of klein deze ook is, leert. Zou jij nu ook willen beginnen met hardlopen volg dan een opbouw schema en zoek het voor jezelf goed uit wat voor jou werkt. We zijn allemaal verschillend en de basis is voor iedereen hetzelfde. Maar luister vooral hierbij naar je eigen lichaam. En weet dat ook jij dit kan.. Wist je dat Monique & Wouter de marathon van Venetië hebben gelopen in bizarre weersomstandigheden die zij tegen kwamen op het parcours? Check dus vooral even hun instagrams!

Ik loop trouwens het liefste hard in de ochtend als ik net wakker ben en dan nog op een lege maag ook. Meestal als ik wel iets eet dan gaat het niet helemaal lekker bij mij. Ik zorg altijd dat ik water bij me heb, zelfs met 5 km. Verder heb ik goede hardloopschoenen, kleding en een sporthorloge van tomtom zodat ik mijn runs bij kan houden. Nu moet ik weer gaan proberen om buiten te gaan trainen en dan begin ik weer bij nul. Dit vind ik best lastig moet ik zeggen. Ook omdat ik veel al alleen loop en de loopband inmiddels mijn beste vriend is geworden. Met een loopmaatje zou het misschien net even wat sneller gaan, maar ook ik ben mega eigenwijs! Ik heb namelijk behoorlijke last van uitstel gedrag, ant ik heb overal wel een goed excuus voor, vind ik zelf. Dus nu moet ik alleen nog even tegen mezelf zeggen:

 

“Jess, hup, gaan met die banaan!”

Ben jij benieuwd of ik inmiddels ben wezen hardlopen buiten en dus die les 1 heb gedaan check dan even mijn Instagram @jazz.1.6.84!!

Liefs,
Jessica

\"\"

 


 

Maak net als Jessica van jouw goede voornemens doelen en gebruik hiervoor deze planners!\"\"


 

Running with Jazz #InspiredbyJazz Meer lezen »

Kaasstengels

Ingrediënten voor 20 kaasstengels

100 gram magere kwark
100 gram volkoren (tarwe) meel
1 ei
10 gram olie
75 gram pittige geraspte 30+ kaas
snuf zout

Zo maak je het

  1. Meng de kwark, olie en het ei in een kom.
  2. Voeg de volkorenmeel en het zout toe en kneed het deeg net zo lang tot er een deeg ontstaat. Mocht het deeg te plakkerig zijn, voeg dan wat extra meel toe net zo lang tot er een soepel deeg ontstaan.
  3. Zet het deeg 20 minuten afgedekt op een koel plaats.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  5. Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap van ongeveer 20 cm en snijdt het in 20 repen van ongeveer 1 cm breed.
  6. Leg de repen op een met bakpapier bekleedde bakplaats en laat er iets ruimte tussen.
  7. Verdeel de kaas over de stengels en druk het in het deeg.
  8. Bak de kaasstengels, in de oven, in ongeveer 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Tip: Inplaats van kaas, is het ook lekker om komijn of sesampitjes te gebruiken.

Voedingswaarde per kaasstengel

Energie 39 kcal
Eiwit 2,6 gram
Koolhydraten 3,8 gram
Vet 1,6 gram
Vezels 0,6 gram
Zout 0,1 gram

 

Kaasstengels Meer lezen »

\’Help, Hoe stel ik zelf een Weekmenu samen?\’
In 6 stappen Gezond Leven plannen

Wanneer je dit artikel gaat lezen denken wij dat je het lastig vind om te plannen en dan bedoelen we vooral het gezond leven plannen. Helaas zien wij in de praktijk vaak dat afvallen en gezond leven niet lukt als er weinig tijd is, of wanneer het niet lukt om goed te plannen. Meer uren in een dag zouden handig zijn, maar hier kunnen we helaas niet voor zorgen. We kunnen je wel stap voor stap helpen om je weekmenu beter te plannen.

We weten dus dat plannen misschien niet je sterkte kant is, maar het is belangrijk dat je op een vast moment in de week tijd maakt om je weekmenu te gaan plannen. Maak elke week een uurtje tijd vrij en doe dit op een vast moment in de week. Schrijf dit op in je agenda, op je kalender of zet het als herinnering in je telefoon. Zo kan je het ook niet vergeten.

We gaan nu echt aan de slag met het plannen van het weekmenu..

 

1. Inventariseer

Het is zover, je gaat eindelijk je weekmenu plannen. We starten met een inventarisatie. Wat voor eten en drinken is er allemaal nog in huis? Heb je nog producten over? Misschien zitten er nog restjes in de de vriezer?

 

2. Zoek lekkere recepten

Je hebt net gekeken wat voor restjes je nog over hebt. Op onze website vind je een groot aantal gezonde recepten. Je kan eventueel de zoekfunctie gebruiken. Deze vind je bijvoorbeeld in de sidebar rechts of in het donkere gedeelte onder aan de website. Heb je bijvoorbeeld nog geitenkaas in huis. Dan type je dit in de zoekbalk en verschijnt er een pagina met alle recepten en artikelen die geitenkaas bevatten. Op de website van de Albert Heijn bij het thema \’Slank\’ en op de site van ChicksloveFood in de categorie \’Skinny Six\’ vind je ook veel makkelijke en slanke recepten.

Print alle recepten die je de komende week wilt gaan eten uit, of sla ze op je computer of telefoon op, zodat je ze er later bij kan pakken. Mocht je meer dan 7 recepten hebben gevonden, bewaar deze dan voor volgende week.

 

3. Pak je maaltijdplanner en boodschappenlijstje erbij

\"weekplanner

Pak nu je maaltijdplanner en boodschappenlijstje erbij. We gaan nu echt het weekmenu opschrijven. Heb je deze A5 notitieblokjes nou niet. Dan kan je deze bestellen in onze webshop. Je kan ze eventueel ook als printable downloaden, zodat je ze zelf thuis kan uitprinten en invullen.

 

4. Start met de genietmomentjes

We starten met het plannen van de geniemomentjes. Want hé, gezond leven houdt niemand vol zonder te genieten! Kies 1 of 2 momenten voor de week die je gaat plannen uit om lekker te genieten. Misschien heb je een verjaardag, een bruiloft of een borrel. Misschien staat er een etentje op de planning. Gebruik dan voor deze momenten je \’genietmomentje\’. Heb je nou geen sociale activiteiten waarbij er gegeten wordt, dan kies je zelf een moment. Bijvoorbeeld vrijdagavond en zondagochtend. Misschien weet je al wat je wilt gaan eten, schrijf dit dan op. Zo niet vul dan \’genietmomentje\’ in of gebruik deze leuke genietmomentjes stickers.

 

5. Maak nu de rest van de maaltijdplanning

Je hebt je genietmomentjes net al gepland en je hebt een aantal gezonde recepten gevonden. Pak nu ook, mocht je deze hebben, je persoonlijke voedingsplan en voorbeelddagmenu erbij. Gebruik deze als leidraad en schrijf op je maaltijdplanner, op welke dag je wat gaat eten. Denk hierbij ook aan de houdbaarheid van de producten en de tijd die je nodig hebt om het te bereiden. Kom je laat uit je werk, dan is het misschien handig een recept in te plannen dat snel klaar is. Ben je vrij, dan heb je wellicht wat meer tijd om uitgebreid te koken. Vul zo voor alle maaltijdmomenten in wat je wil gaan eten. Dus ook voor het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes. Probeer zoveel mogelijk te variëren. Gebruik hierbij eventueel onze Variatielijst.

 

6. Maak een boodschappenlijstje

Maak naar aanleiding van je maaltijdplanning ook een boodschappenlijstje. Bij dit boodschappenlijstje zijn de boodschappen per categorie / afdeling in de supermarkt ingedeeld. Zodat je niet 3 keer hoeft terug te lopen naar de afdeling waar je al geweest bent, maar je heel snel, makkelijk en gestructureerd boodschappen kan doen. Dit bespaard naast tijd ook een hele hoop frustratie.

Je bent nu klaar met het plannen van je maaltijden en je boodschappen. Je zelfgemaakte weekmenu is af! Yay!

Het is nu belangrijk dat je het plan ook nog uitvoert. Ga dus op tijd naar de supermarkt en doe de boodschappen en koop vooral alleen dingen die op je lijstje staan. Maak tijdig je maaltijden klaar en neem ze, indien dit het geval is, mee of zet ze klaar. Je hoeft ze dan alleen nog op te eten. 😉

Succes!

Mocht het nou na deze tips alsnog niet lukken om zelf een weekmenu samen te stellen en je maaltijden te plannen. Dan kan je hiervoor altijd een afspraak bij ons maken. We helpen je dan graag hiermee. Woon je nou niet in de buurt, dan is er vast een gewichtsconsulent bij jouw in de buurt die je hiermee kan helpen.

[themo_button text=\”Maak hier een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek\” url=\”https://www.gezondeleefstijlplanner.nl/afspraak-maken/\” type=\”standard\” target=\”_blank\”]

[themo_button text=\”Vind hier een Gewichtsconsulent buiten Almere\” url=\”https://www.gezondeleefstijlplanner.nl/afspraak-maken/\” type=\”ghost\” target=\”_blank\”]

 

 

Ga zelf aan de slag met de Maaltijdplanner en het Boodschappenlijstje!

\"\"

 

\’Help, Hoe stel ik zelf een Weekmenu samen?\’
In 6 stappen Gezond Leven plannen
Meer lezen »

Even voorstellen.. Jessica #InspiredbyJazz

Op de Afvallen Almere website delen we dagelijks gezonde recepten, maar ook slimme tips & weetjes over gezond leven, sporten en afvallen. Wat eigenlijk nog ontbrak zijn persoonlijke verhalen. Jessica gaat om die reden vanaf nu een aantal blogs schrijven, waarin ze je mee neemt op haar reis om de gezondste, fitste en sterkste versie van zichzelf te worden. Ze heeft helaas dagelijks te maken met chronische pijn, maar probeert er ondanks dat het beste van te maken. Dit is haar eerste blog uit haar serie \’#InspiredbyJazz\’. Waarmee ze hoopt ook jou te kunnen inspireren, helpen en motiveren bij het creëren van een gezonde leefstijl. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder dan snel haar eerste artikel waarin ze zichzelf voorstelt..


Mijn eerste blog

Hi, ik ben Jessica 34 jaar, verzorgende IG van beroep en heb Fibromyalgie. Daarnaast ben ik een enorme levensgenieter en vind ik het leuk (niet leuk) om hard te lopen. Ook ben ik creatief en is mijn grootste talent: ETEN! Als ik dit nu zelf zo lees denk ik hé wat een leuke meid! Alleen is dit alles in november 2017 als een kaartenhuis  in elkaar gestort. Pats boem; er was even niks meer over van dit alles. Want ik kwam thuis te zitten met een Burn-Out.


\”H
oe zit \’IK\’ in elkaar?\”

Nou heb ik al een behoorlijk deel van het proces achter mij gelaten en zit ik er ook nog voor een groot deel nog middenin. Hoe vind je jezelf weer terug? Hoe accepteer je jezelf als persoon wie je nu op dit moment bent? Hoe vind je de balans privé? Hoe ga ik mijn werk weer kunnen hervatten? Dat is wat mij veel heeft bezig gehouden. En wat mij tot op het moment dat ik dit nu aan het typen ben nog steeds bezig houdt. Je hoort er veel over, leest er veel over maar hoe zit het nou allemaal in elkaar? Zowel Burn-Out als Fibromyalgie. Hoe zit \’IK\’ in elkaar?


\”Mijn zwakke kant is toch wel het \’emotie\’ eten..\”

Nu denk je als je dit leest misschien, maar wat heeft dit nu met sporten of voeding te maken? Ik kan je vertellen.. een hele hoop! Mijn sterke kant is dat ik het allemaal precies weet wat goed en/of slecht is. Mijn zwakke kant is toch wel het emotie-eten, want daar ben ik me toch onwijs goed in! Het is een talent!!  Ik zou er bijna trots op kunnen zijn zeg ik nu met een knipoog. En toch ging in de mist in want ik zag het gewoonweg niet meer. Ik was vorig jaar streng en lette daarbij goed op mijn voeding en liep hard (verschillende runs gedaan) en was toen -20kg afgevallen. Met onder andere de hulp van voedingscoach Simone van Afvallen Almere.

Waar ik toch wel achter ben gekomen is dat wanneer het mentaal niet goed in het koppie zit het niet lukt om het afvallen en sporten vol te houden. Dit heb ik persoonlijk ervaren. Voor mij was de grote vraag dus hoe ga ik weer zorgen dat ik die hardloopschoenen aan doe en weer kilometers ga maken. Nou dat was een lange weg kan ik je vertellen en die kilometers kwamen maar niet en de hardloopschoenen verstofte in de kast. Ik was niet meer te motiveren om ook maar iets te doen. Ik had een veilige plek gevonden en dat was toch wel in het hoekje van de bank met een dekentje en een bak thee.


\”Mijn doelen waren duidelijk en dat waren er twee; \’hardlopen & afslanken\’.\”

Maar goed wat gebeurd er dan? Ik trok mijn muur op, ging niet naar buiten, wilde niets of niemand onder ogen zien. Ik was leeg helemaal leeg van binnen en vlak. Kon niet slapen, was moe, geen eetlust, pijn.. heel veel pijn! Nou zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Als ik dit nu zo lees terwijl ik dit type denk even van \’oké Jess hoe dan?!\’ Ik had hulp nodig en wel nu. Dat ging dus niet even zo 123. Maar die hulp kwam er. En ik ging me bewust worden van bepaalde factoren in mijn leventje. En het lijkt dan zo simpel alleen is dat het dus niet. Hoe ga ik nu weer te werk? Mijn doelen waren duidelijk en dat waren er twee; \’hardlopen & afslanken\’.

\”Ben ik ziek?! Nee!!\”

Nu op dit moment ben ik -5kg kwijt. En dat is met heel veel moeite en obstakels gegaan. Ik heb vandaag bijvoorbeeld weer bijna 2,5km hardgelopen (interval training op een loopband). Het begint dus weer bij de kleine dingetjes. Daarbij vertel ik dus niet dat ik tussendoor op de bank lig, uitgeput ben, nergens zin in heb en alleen maar slechte dingen eet en/of drink (Cola). Hé shit, waarom nou Jess? Tot ik het zo zat was en laatst Simone een berichtje stuurde en dat een soort van tussen de regels door toch benoemde. Ik wil eigenlijk niet zo zijn, ik wil jullie juist inspireren om te sporten en gezond te eten. Ook wanneer je een chronische aandoening hebt (in mijn geval met Fibromyalgie) dat je gewoon kunt sporten (wat laatst nog door een vriendin “ziekte” werd genoemd AUW). Ben ik ziek?! Nee!! Later ga ik hier wat uitgebreider op in.

\”Kan ik dit?\”

Dus zei Simone vind je het leuk om een gastblog te schrijven voor Afvallen Almere? Ja lijkt me leuk maar ben ik hier wel de persoon voor? Kan ik dit? Hoe begin ik überhaupt? Vragen, allemaal vragen die door mijn hoofd spoken. En dat is dus wat er dagelijks bij mij gebeurd, ik denk alleen maar. Mijn grijze massa in dit koppie maakt overuren en daar gaan we weer even wat orde in scheppen door mijn ervaringen met jullie te delen.

\”Ga je mee op mijn reis?\”

Dus wat ik nu graag zou willen is dat jullie met mij mee op reis gaan. Een reis van lekker eten en sporten. Maar ook een reis van wat gebeurt er nou eigenlijk mentaal met mij, op zo een moment van zwakte of juist wanneer ik heel sterk in mijn schoenen sta. Wat komt hier allemaal voor mij bij kijken en hoe pak ik dit nu aan. Ik hoop zo misschien iemand te kunnen inspireren en motiveren om lekker te kunnen gaan sporten of je nu een chronische aandoening hebt of niet, op je eten te letten maar ook heel belangrijk te kunnen genieten. Wie weet wat hier nog uit voorkomt voor ons allebei.. #InspiredbyJazz

Liefs,
Jessica

\"\"

 


 

Struggle jij net als Jessica ook met emotie-eten en het vinden van balans?!\"\"

[themo_button text=\”Maak een Afspraak bij Simone!\” url=\”https://www.gezondeleefstijlplanner.nl/afspraak-maken/\” type=\”standard\” target=\”_self\”][themo_button text=\”Volg Jessica op Instagram\” url=\”https://www.instagram.com/jazz.1.6.84/\” type=\”ghost\” target=\”_blank\”]


 

 

Even voorstellen.. Jessica #InspiredbyJazz Meer lezen »

Paella met Zeevruchten

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram zilvervlies rijst
1 (vis)bouillonblokje
1 flinke teen knoflook
1 ui
1 rode puntpaprika
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
400 gram (ingevroren) tuinerwten
450 gram (ingevroren) zeevruchten
1 buisje saffraandraadjes
1 theelepel gerookt paprikapoeder
Handjevol peterselie
1 eetlepel olie
1 citroen

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit deze kort aan in een ruime pan met 1 eetlepel olie.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat hij glazig ziet.
  3. Voeg het bouillonblokje, 500ml water en de tomatenblokjes toe. Voeg ook de saffraan en de gerookte paprika toe en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes garen. Roer zo min mogelijk.
  4. Voeg nu de tuinerwten en de zeevruchten toe en laat het nog 10 minuten garen. Mocht het mengsel erg droog zijn, voeg dan nog wat water toe.
  5. Serveer de paella met verse peterselie en een partje citroen.

Eet smakelijk!

Tip: Je kan in plaats van zeevruchten ook alleen garnalen of kipfilet gebruiken. Mocht je willen afvallen, dan zouden wij per persoon 35 gram in plaats van 75 gram rijst gebruiken.

Voedingswaarde per persoon

Energie 504 kcal
Eiwit 27,6 gram
Koolhydraten 75,1 gram
Vet 8,4 gram
Vezels 12,7 gram
Zout 0,4 gram

 

Paella met Zeevruchten Meer lezen »

Scroll naar boven