Gebakken Gnocchi met Pesto, Tomaat & Oude Kaas

Gnocchi met tomaat , pesto en oude kaas gezond recept afvallen almere

Ingrediënten voor 2 personen

ingrediënten voor de gnocchi

  • 250 gram kruimige geschilde aardappelen
  • 70 gram havermeel
  • ¼ ei
  • 1 eetlepel olijfolie

Overige ingrediënten

  • 400 gram tomaatjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 plakken voorsneden oude 30+ kaas
  • 20 gram pijnboompitten
  • verse basilicum
  • peper

Zo maak je het

  1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze 10 minuten afkoelen.
  2. Klop ondertussen het ei los in een schaaltje.
  3. Stamp de aardappel fijn en voeg ¼ ei toe. Roer het geheel goed door.
  4. Voeg 3/4 van de havermout toe en kneed het tot er een soepel deeg ontstaat. Plak het teveel, voeg dan meer havermout toe.
  5. Rol lange slierten van het deeg en snijd het in stukjes. Vorm ze in de vorm van gnocci.
  6. Bak de gnocchi 10 minuten in olie.
  7. Verhit ondertussen een droge koekenpan op medium hitte en bak hierin de pijnboompitjes.
  8. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en de plakken oude in kleine stukjes.
  9. Voeg de in partjes gesneden tomaatjes en 2 eetlepels pesto toe aan de gnocchi en roerbak het geheel kort.
  10. Verdeel de gnocchi over 2 borden en verdeel de kaas, blaadjes basilicum en pijnboompitjes erover. Breng op smaak met peper en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: Maak een grotere hoeveelheid gnocchi in 1 keer en vries het deeg in. Na het ontdooien hoef je er alleen nog balletjes van te maken en het te koken of bakken.

Voedingswaarde per persoon

Energie 529 kcal
Eiwit 21,9 gram
Koolhydraten 52,1 gram
Vet 24,3 gram
Vezels 6,4 gram
Zout 1,2 gram

 

Comments are closed.