Ingrediënten voor 2 personen
ingrediënten voor de gnocchi
- 250 gram kruimige geschilde aardappelen
- 70 gram havermeel
- ¼ ei
- 1 eetlepel olijfolie
Overige ingrediënten
- 400 gram tomaatjes
- 2 eetlepels pesto
- 2 plakken voorsneden oude 30+ kaas
- 20 gram pijnboompitten
- verse basilicum
- peper
Zo maak je het
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze 10 minuten afkoelen.
- Klop ondertussen het ei los in een schaaltje.
- Stamp de aardappel fijn en voeg ¼ ei toe. Roer het geheel goed door.
- Voeg 3/4 van de havermout toe en kneed het tot er een soepel deeg ontstaat. Plak het teveel, voeg dan meer havermout toe.
- Rol lange slierten van het deeg en snijd het in stukjes. Vorm ze in de vorm van gnocci.
- Bak de gnocchi 10 minuten in olie.
- Verhit ondertussen een droge koekenpan op medium hitte en bak hierin de pijnboompitjes.
- Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en de plakken oude in kleine stukjes.
- Voeg de in partjes gesneden tomaatjes en 2 eetlepels pesto toe aan de gnocchi en roerbak het geheel kort.
- Verdeel de gnocchi over 2 borden en verdeel de kaas, blaadjes basilicum en pijnboompitjes erover. Breng op smaak met peper en serveer.
Eet smakelijk!
Tip: Maak een grotere hoeveelheid gnocchi in 1 keer en vries het deeg in. Na het ontdooien hoef je er alleen nog balletjes van te maken en het te koken of bakken.
Voedingswaarde per persoon
Energie | 529 kcal |
Eiwit | 21,9 gram |
Koolhydraten | 52,1 gram |
Vet | 24,3 gram |
Vezels | 6,4 gram |
Zout | 1,2 gram |