eten dieet afvallen almere quote

Als je na het zien van de titel van jezelf deze blog moet lezen, dan weet je precies wat wij bedoelen als wij ‘normale’ eters zeggen. Waarschijnlijk ben je iemand die geen gezonde relatie heeft met eten. Je hebt misschien wel last van overmatig calorieën tellen, eetbuien of je bent altijd op dieet. Je denkt waarschijnlijk als iemand de helft van zijn stuk taart weggooit: ‘Hoe kan je nou de helft weggooien?’ of je denkt: ‘ Waarom kan zij eten wat ze wilt en moet ik op elke calorie letten die ik in mijn mond stop, ik kom al aan als ik er naar kijk!’

Wij begrijpen dat! Wij hebben daar zelf ook last van gehad. Na jaren worstelen hebben wij dé 5 manieren ontdekt die zorgen voor ‘normaal’ eetgedrag. Wij delen ze graag met je:

1. Plan je eten niet

Normale eters plannen in het algemeen hun eten niet. Ze eten wanneer ze honger hebben, of wanneer de klok 6 uur slaat en het tijd is voor het avondeten. Ze denken niet aan eten in de tussentijd. Ze maken zich geen zorgen dat ze net voor het avondeten nog iets hebben gegeten en ze besteden geen tijd aan het maken van uitgebreide maaltijdplannen.

2. Denk niet de hele dag aan eten

Normale eters hebben een leven tussen maaltijden. Dat is, naast het plannen, ook niet de hele dag fantaseren over eten, diëten en gewichtsverlies. Ze denken aan wie ze voor hun verjaardag moeten uitnodigen of hoe zij gaan vieren dat ze een nieuwe baan hebben. Ze maken zich er niet druk om dat ze op hun laatste werkdag bij hun oude werkgever echt nog die ene koek moeten kopen in de kantine, die ze nog niet eerder geprobeerd hebben, omdat ze bang zijn dat ze deze nooit meer kunnen proberen.

3. Denk niet dat het ‘fout’ is wat je eet

Normale eters denken niet dat ze iets “fout” doen als ze iets eten dat misschien niet het gezondste voor hen is. Wat wij bedoelen, is dat normale eters geen morele oordeel koppelen aan wat ze eten. Zij denken niet dat de hele wereld hen zal veroordelen omdat ze in het openbaar een frietje zitten te eten en zullen dus ook niet midden in de nacht ‘stiekem’ snoep gaan eten. Ze zullen over het algemeen gezonde keuzes maken, omdat dat het beste voor hun lichaam is. Ook voelen ze zich niet schuldig of schamen zij zich niet als ze onverwachts een ijsje eten of extra friet bijbestellen in een restaurant.

4. Eet op gevoel, dus alleen wanneer je trek hebt

Normale eters eten als ze trek hebben en stoppen wanneer ze vol zijn. Ze eten meestal wat er op dat moment voor handen is of waar ze zin in hebben. Eten als een ‘normaal’ persoon betekent het maken van voedselkeuzes op basis van de natuurlijke behoefte van je lichaam, in plaats van externe signalen die ervoor zorgen dat je meer of minder eet dan je eigenlijk wilt. Je lichaam weet precies hoeveel voedsel je nodig hebt om op ​​gewicht te blijven en wat gezond voor je is. De biologische functie van honger is om dieren te herinneren dat ze moeten eten, het is geen emotie.

5. Eet niet als reactie op emoties

Normale eters hebben anderen manieren, dan het grijpen naar eten, als het gaat over het omgaan met emoties die als niet prettig ervaren worden. Zij hebben andere gezonde gewoontes gevonden die ze helpen om om te gaan met emoties en gebruiken eten niet als troost. Je voelt je echt niet beter als je een reep chocolade, een zak drop en nog een paar koeken naar binnen hebt gewerkt na het horen dat je contract niet wordt verlengd.

Normaal eten is bezig zijn met eten op een gezonde en niet op een obsessieve manier. Het is doen wat goed voor jou is, zonder jezelf voortdurend te vergelijken met wat anderen eten. Normaal eten is zonder ristricties en flexibel kunnen eten en vertrouwen op je lichaam.

Heb jij moeite met ‘normaal’ eten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>