burn-out afvallen almere quote

Op de Afvallen Almere website delen we dagelijks gezonde recepten, maar ook slimme tips & weetjes over gezond leven, sporten en afvallen. Wat eigenlijk nog ontbrak zijn persoonlijke verhalen. Jessica gaat om die reden vanaf nu een aantal blogs schrijven, waarin ze je mee neemt op haar reis om de gezondste, fitste en sterkste versie van zichzelf te worden. Ze heeft helaas dagelijks te maken met chronische pijn, maar probeert er ondanks dat het beste van te maken. Dit is haar eerste blog uit haar serie ‘#InspiredbyJazz‘. Waarmee ze hoopt ook jou te kunnen inspireren, helpen en motiveren bij het creëren van een gezonde leefstijl. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder dan snel haar eerste artikel waarin ze zichzelf voorstelt..


Mijn eerste blog

Hi, ik ben Jessica 34 jaar, verzorgende IG van beroep en heb Fibromyalgie. Daarnaast ben ik een enorme levensgenieter en vind ik het leuk (niet leuk) om hard te lopen. Ook ben ik creatief en is mijn grootste talent: ETEN! Als ik dit nu zelf zo lees denk ik hé wat een leuke meid! Alleen is dit alles in november 2017 als een kaartenhuis  in elkaar gestort. Pats boem; er was even niks meer over van dit alles. Want ik kwam thuis te zitten met een Burn-Out.


“H
oe zit ‘IK’ in elkaar?”

Nou heb ik al een behoorlijk deel van het proces achter mij gelaten en zit ik er ook nog voor een groot deel nog middenin. Hoe vind je jezelf weer terug? Hoe accepteer je jezelf als persoon wie je nu op dit moment bent? Hoe vind je de balans privé? Hoe ga ik mijn werk weer kunnen hervatten? Dat is wat mij veel heeft bezig gehouden. En wat mij tot op het moment dat ik dit nu aan het typen ben nog steeds bezig houdt. Je hoort er veel over, leest er veel over maar hoe zit het nou allemaal in elkaar? Zowel Burn-Out als Fibromyalgie. Hoe zit ‘IK’ in elkaar?


“Mijn zwakke kant is toch wel het ’emotie’ eten..”

Nu denk je als je dit leest misschien, maar wat heeft dit nu met sporten of voeding te maken? Ik kan je vertellen.. een hele hoop! Mijn sterke kant is dat ik het allemaal precies weet wat goed en/of slecht is. Mijn zwakke kant is toch wel het emotie-eten, want daar ben ik me toch onwijs goed in! Het is een talent!!  Ik zou er bijna trots op kunnen zijn zeg ik nu met een knipoog. En toch ging in de mist in want ik zag het gewoonweg niet meer. Ik was vorig jaar streng en lette daarbij goed op mijn voeding en liep hard (verschillende runs gedaan) en was toen -20kg afgevallen. Met onder andere de hulp van voedingscoach Simone van Afvallen Almere.

Waar ik toch wel achter ben gekomen is dat wanneer het mentaal niet goed in het koppie zit het niet lukt om het afvallen en sporten vol te houden. Dit heb ik persoonlijk ervaren. Voor mij was de grote vraag dus hoe ga ik weer zorgen dat ik die hardloopschoenen aan doe en weer kilometers ga maken. Nou dat was een lange weg kan ik je vertellen en die kilometers kwamen maar niet en de hardloopschoenen verstofte in de kast. Ik was niet meer te motiveren om ook maar iets te doen. Ik had een veilige plek gevonden en dat was toch wel in het hoekje van de bank met een dekentje en een bak thee.


“Mijn doelen waren duidelijk en dat waren er twee; ‘hardlopen & afslanken’.”

Maar goed wat gebeurd er dan? Ik trok mijn muur op, ging niet naar buiten, wilde niets of niemand onder ogen zien. Ik was leeg helemaal leeg van binnen en vlak. Kon niet slapen, was moe, geen eetlust, pijn.. heel veel pijn! Nou zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Als ik dit nu zo lees terwijl ik dit type denk even van ‘oké Jess hoe dan?!’ Ik had hulp nodig en wel nu. Dat ging dus niet even zo 123. Maar die hulp kwam er. En ik ging me bewust worden van bepaalde factoren in mijn leventje. En het lijkt dan zo simpel alleen is dat het dus niet. Hoe ga ik nu weer te werk? Mijn doelen waren duidelijk en dat waren er twee; ‘hardlopen & afslanken’.

Ben ik ziek?! Nee!!”

Nu op dit moment ben ik -5kg kwijt. En dat is met heel veel moeite en obstakels gegaan. Ik heb vandaag bijvoorbeeld weer bijna 2,5km hardgelopen (interval training op een loopband). Het begint dus weer bij de kleine dingetjes. Daarbij vertel ik dus niet dat ik tussendoor op de bank lig, uitgeput ben, nergens zin in heb en alleen maar slechte dingen eet en/of drink (Cola). Hé shit, waarom nou Jess? Tot ik het zo zat was en laatst Simone een berichtje stuurde en dat een soort van tussen de regels door toch benoemde. Ik wil eigenlijk niet zo zijn, ik wil jullie juist inspireren om te sporten en gezond te eten. Ook wanneer je een chronische aandoening hebt (in mijn geval met Fibromyalgie) dat je gewoon kunt sporten (wat laatst nog door een vriendin “ziekte” werd genoemd AUW). Ben ik ziek?! Nee!! Later ga ik hier wat uitgebreider op in.

Kan ik dit?”

Dus zei Simone vind je het leuk om een gastblog te schrijven voor Afvallen Almere? Ja lijkt me leuk maar ben ik hier wel de persoon voor? Kan ik dit? Hoe begin ik überhaupt? Vragen, allemaal vragen die door mijn hoofd spoken. En dat is dus wat er dagelijks bij mij gebeurd, ik denk alleen maar. Mijn grijze massa in dit koppie maakt overuren en daar gaan we weer even wat orde in scheppen door mijn ervaringen met jullie te delen.

“Ga je mee op mijn reis?”

Dus wat ik nu graag zou willen is dat jullie met mij mee op reis gaan. Een reis van lekker eten en sporten. Maar ook een reis van wat gebeurt er nou eigenlijk mentaal met mij, op zo een moment van zwakte of juist wanneer ik heel sterk in mijn schoenen sta. Wat komt hier allemaal voor mij bij kijken en hoe pak ik dit nu aan. Ik hoop zo misschien iemand te kunnen inspireren en motiveren om lekker te kunnen gaan sporten of je nu een chronische aandoening hebt of niet, op je eten te letten maar ook heel belangrijk te kunnen genieten. Wie weet wat hier nog uit voorkomt voor ons allebei.. #InspiredbyJazz

Liefs,
Jessica

 


 

Struggle jij net als Jessica ook met emotie-eten en het vinden van balans?!

Maak een Afspraak bij Simone!Volg Jessica op Instagram


 

 

2 Comments

  1. Lara

    Wauw wat mooi geschreven. Dapper van je maar ook dit is een stap in de goeie richting.?

    • Jessica Polfliet - van der Pijll

      Hi Lara, bedankt voor het compliment en de lieve woorden.. Lieve groet, Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>