instagram eten dieet afvallen almere quote

Uiteten is gezellig en natuurlijk ook erg lekker. Toch kan het het afvallen en de progressie die je wil maken in de weg zitten. Moet je dan maar afzeggen alleen omdat je wil afvallen? Wij geven je 10 tips die ervoor kunnen zorgen dat jij gezonde keuzes maakt tijdens het uiteten gaan en waardoor jij dus gewoon wél kan afvallen.

1. Kijk uit met stokbrood

Kijk uit met stokbrood bestellen vooraf! Je hebt op dat moment trek en zult dus snel geneigd te zijn veel stukjes te nemen. Stokbrood tikt hard aan, evenals de room(kruiden)boter die erbij zit. Staat er automatisch stokbrood? Spreek dan met jezelf af hoeveel stukjes je ‘mag’ pakken en stel het pakken van het eerste stukje zo lang mogelijk uit. Neem bijvoorbeeld 1 of 2 stukjes.

2. Kies caloriearme dranken

Bestel al eerste drankje water, spa rood, light frisdrank of misschien zelfs thee. Dit lest je ergste dorst. Als je direct begint met wijn of bier, zal je drinktempo hoger liggen. Maak ook wat betreft alcoholische dranken vooraf afspraken met jezelf, bijvoorbeeld 0, 1 of 2 glazen.

3. Kies voor mager vlees of voor vis

Magere vleessoorten zijn bijvoorbeeld een runderlap, tartaar, rosbief, hamlap, varkensfilet, varkenshaas, kip, kalkoen, biefstuk, carpaccio, fricandeau en entrecote. Het nadeel van vlees in een restaurant is echter dat je vaak een te grote portie krijgt, je kunt daarom nog beter gaan voor vis of schaal-/schelpdieren. Alle soorten zijn goed, mits niet gefrituurd of gepaneerd. Als voorgerecht kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heldere soep, carpaccio, visgerechtje (geen garnalencocktail, die bevat vaak veel saus!), sushi of een gerechtje met kip, groenten of ham.

4. Zorg voor voldoende groente

Zorg voor voldoende groenten bij je eten, vraag desnoods na of er groenten bij je gerecht komen. Bestel anders een extra salade of een extra portie warme groenten. Vooral in het buitenland is het heel gewoon dat je groenten apart besteld.

5. Vraag om rijst, pasta of gekookte aardappelen

Vraag of je rijst, pasta of gekookte aardappelen kunt krijgen in plaats van gebakken aardappelen of patat. Je kunt ook al op de kaart kijken of er gerechten zijn die hieraan voldoen. Patat en gebakken aardappelen bevatten veel olie en zijn daardoor erg calorierijk. Als dit niet kan of als je hebt niet wilt, kun je eerst je groenten en je vlees of vis eten en daarna pas patat of gebakken aardappelen. Op deze manier eet je ongemerkt veel minder patat.

6. Eet langzaam en kauw goed

Leg af en toe even je bestek neer en neem een slok water of ga met iemand in gesprek. Je zult dan eerder merken dat je voldoende hebt gegeten.

7. Vraag om extra water

Vraag altijd een karaf water bij de wijn. Eten in een restaurant is vaak heel zout, waardoor je geneigd bent meer te gaan drinken. Je kunt dan de dorst lessen met water en de wijn gebruiken voor het smaakje.

8. Vraag om de saus apart

Zit er saus bij het gerecht? Vraag of ze deze apart serveren en niet over het gerecht heen. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je neemt. Ook met dressing over een salade zou je dit kunnen doen.

9. Neem geen dessert

Neem geen dessert, maar een kopje koffie of thee met een chocolaatje of koekje. De meeste desserts bevat al snel 400-500 calorieën! Dit is ongeveer evenveel als een normale warme maaltijd. Wil je wel een toetje, vraag dan een van je tafelgenoten of ze een toetje met je willen delen. Of vraag een hapje van iemand anders. Af en toe wil je gewoon een lekker groot dessert voor jezelf, doe dit dan lekker!

10. Geniet

Tenslotte het aller belangrijkst: geniet van je eten!! Ga niet koste wat kost gezonde keuzes maken, zeker niet als je niet zo vaak uit eten gaat. Als je het eng vindt om de ober de vragen om andere producten, bedenk dan dat jij de gast bent. Je betaald voor het eten en vragen staat vrij! Als het niet kan dan hoor je dat vanzelf. Blijf vriendelijk, dan zal niemand je raar aankijken.

Wij hopen dat je wat hebt aan deze tips. Als je voor de eerste keer deze tips probeert op te volgen kost dat best wat discipline. Het is niet erg als het niet gelijk in één keer lukt, door het te blijven proberen zal het steeds beter gaan.

Vind jij het moeilijk om gezonde keuzes te maken tijdens het uiteten gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>