vitamine zee instagram eten dieet afvallen almere quote

Voor velen van jullie zal het bijna zover zijn, heerlijk op vakantie! Of je nou naar Spanje, Thailand, Italië gaat of gewoon in ons eigen landje blijft, je leefpatroon wordt anders dan normaal. Lekker eten, een dagje niets doen en een heerlijke cocktail of een ijsje horen voor ons bij een geslaagde vakantie. Dit betekent echter niet dat jij je gezondheid op vakantie helemaal overboord moet gooien. Wij geven je 10 tips over hoe je ook tijdens je vakantie toch een klein beetje bezig kan zijn met je gezonde leefstijl.

1. Bedenk vooraf goed wat jou doel is

Wil je echt gezond leven, of wil je gewoon lekker genieten van je vakantie? Als je bijna nooit op vakantie gaat en je gaat maar één weekje, moet je dan wel proberen om die gezonde leefstijl vol te houden? Ga gewoon lekker genieten en doe niet te streng. Na de vakantie pak je het gewoon weer op. Ga je nou voor een langere tijd weg dan is het wel aan te raden om gezond te leven op vakantie. Maak dus een plan voor je op vakantie gaat en beschrijf hierin wat je doelen zijn.

2. Drink voldoende water

Zeker als je naar een warm land op vakantie gaat is het belangrijk om voldoende te drinken. Je zweet veel en je hebt dus veel meer vocht nodig dan normaal in Nederland. Water is natuurlijk de beste optie, mocht dit niet lukken kies dan voor caloriearme dranken als koffie en thee of soms light frisdranken. Daarnaast is het zo dat wanneer jij voldoende water drinkt je ook minder trek hebt.

3. Probeer te bewegen

Je denkt nu misschien, ja natuurlijk meer bewegen. Ik bedoel dan niet de lange wandelingen die bijna iedereen al maakt op vakantie. Probeer op vakantie bijvoorbeeld eens elke dag te gaan zwemmen. Als je in (koud) buitenwater zwemt verbrand je nog best veel calorieën. Dit komt door de beweging die je maakt, maar ook doordat je lichaam jezelf warm moet houden in het koude water, wat extra calorieën verbrand. Je kan ook gewoon lekker gaan tennissen op het strand, of overgooien met een balletje. Op deze manieren verbrand je wat extra calorieën.

4. Probeer gezonde keuzes te maken tijdens het uiteten

Veel mensen gaan op vakantie vaker uit eten dan ze gewend zijn, soms wel elke dag. We schreven al eens een blog met tips om gezonde keuzes te maken tijdens het uiteten. De blog vind je hier: ‘Gezond uit eten tijdens het Afvallen: 10 tips

5. Groente en fruit als tussendoortje

Denk als je zin hebt in een tussendoortje eens aan groente en fruit. Dit is in het buitenland vaak veel goedkoper en ook nog eens veel lekkerder dan in Nederland. Ga eens een leuke markt bezoeken of neem een kijkje in de supermarkt en kies voor een lekkere fruitsalade.

6. Kies voor caloriearm ijs

Op vakantie hebben we allemaal wel eens zin in een ijsje. In een coupe ijs zitten al snel 500 kilocalorieën terwijl in een raketje of een perenijsje nog geen 100 kilocalorieën zitten. Je kan best op vakantie elke dag een ijsje eten, maar kies geen schep- of roomijs, maar ga voor een waterijsje. Sorbetijs of een solero zitten qua kilocalorieën tussen roomijs en waterijs in. Deze zou je af en toe ook kunnen kiezen.

7. Probeer alcohol en frisdranken te beperken

In alcoholische dranken en in frisdrank zitten veel calorieën. Probeer dit daarom zo min mogelijk te drinken op vakantie of stel jezelf een doel. Spreek met jezelf af dat je maximaal 2 glazen alcoholische dranken per dag mag drinken. Wees ook hier niet te streng en vraag jezelf af of je dit wel echt wil. Je bent tenslotte op vakantie.

8. Kook je eten zelf of neem dingen mee

Mocht je de mogelijkheid hebben om zelf te koken op vakantie ga dan naar zelf naar de supermarkt en maak bijvoorbeeld lekkere salades of doe een gezonde barbecue. Of koop brood in de supermarkt met gezond broodbeleg en koop er wat rauwkost bij. Probeer op die manier gezond te leven en eventueel zelf etenswaren mee te nemen op vakantie.

9. Start met een goed ontbijt

‘s Morgens ben je nog gemotiveerd en denk je misschien ik eet niet zo veel, dan heb gelijk wat caloriewinst. Dit is vaak niet zo slim, hierdoor heb je gedurende dag alleen maar meer trek, waardoor je sneller de fout in zal gaan. Start dus met een goed gezond ontbijtje bestaande uit yoghurt en volkoren producten en kies voor lekker veel fruit. Probeer wel zoveel mogelijk de suikers te vermijden tijdens dit ontbijt, om te voorkomen dat je bloedsuiker stijgt en je later op de dag nog meer trek krijgt in zoet.

10. Gun jezelf af en toe wat lekkers op vakantie!

Gun jezelf op vakantie gewoon wat lekkers, ontzeg jezelf niet teveel. Je weet ondertussen misschien wel dat wij het belangrijk vinden dat je tijdens het afvallen ook geniet. Als je twee weken per jaar op vakantie gaat blijven er nog 50 weken over om streng voor jezelf te zijn. Ga dus gewoon lekker genieten op vakantie!


“Help! Hoe overleef ik mijn vakantie?”

Wil je graag afvallen, maar ga je binnenkort op vakantie? Wij hebben een E-book geschreven met tips voor gezond leven op vakantie. Meld je hieronder aan en ontvang direct gratis het E-book!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>