afvallen almere quote lijstjes plannen weekmenu

Wanneer je dit artikel gaat lezen denken wij dat je het lastig vind om te plannen en dan bedoelen we vooral het gezond leven plannen. Helaas zien wij in de praktijk vaak dat afvallen en gezond leven niet lukt als er weinig tijd is, of wanneer het niet lukt om goed te plannen. Meer uren in een dag zouden handig zijn, maar hier kunnen we helaas niet voor zorgen. We kunnen je wel stap voor stap helpen om je weekmenu beter te plannen.

We weten dus dat plannen misschien niet je sterkte kant is, maar het is belangrijk dat je op een vast moment in de week tijd maakt om je weekmenu te gaan plannen. Maak elke week een uurtje tijd vrij en doe dit op een vast moment in de week. Schrijf dit op in je agenda, op je kalender of zet het als herinnering in je telefoon. Zo kan je het ook niet vergeten.

We gaan nu echt aan de slag met het plannen van het weekmenu..

 

1. Inventariseer

Het is zover, je gaat eindelijk je weekmenu plannen. We starten met een inventarisatie. Wat voor eten en drinken is er allemaal nog in huis? Heb je nog producten over? Misschien zitten er nog restjes in de de vriezer?

 

2. Zoek lekkere recepten

Je hebt net gekeken wat voor restjes je nog over hebt. Op onze website vind je een groot aantal gezonde recepten. Je kan eventueel de zoekfunctie gebruiken. Deze vind je bijvoorbeeld in de sidebar rechts of in het donkere gedeelte onder aan de website. Heb je bijvoorbeeld nog geitenkaas in huis. Dan type je dit in de zoekbalk en verschijnt er een pagina met alle recepten en artikelen die geitenkaas bevatten. Op de website van de Albert Heijn bij het thema ‘Slank‘ en op de site van ChicksloveFood in de categorie ‘Skinny Six‘ vind je ook veel makkelijke en slanke recepten.

Print alle recepten die je de komende week wilt gaan eten uit, of sla ze op je computer of telefoon op, zodat je ze er later bij kan pakken. Mocht je meer dan 7 recepten hebben gevonden, bewaar deze dan voor volgende week.

 

3. Pak je maaltijdplanner en boodschappenlijstje erbij

weekplanner afvallen bullet journal budo boodschappenlijstje notitieblok maaltijdplanner

Pak nu je maaltijdplanner en boodschappenlijstje erbij. We gaan nu echt het weekmenu opschrijven. Heb je deze A5 notitieblokjes nou niet. Dan kan je deze bestellen in onze webshop. Je kan ze eventueel ook als printable downloaden, zodat je ze zelf thuis kan uitprinten en invullen.

 

4. Start met de genietmomentjes

We starten met het plannen van de geniemomentjes. Want hé, gezond leven houdt niemand vol zonder te genieten! Kies 1 of 2 momenten voor de week die je gaat plannen uit om lekker te genieten. Misschien heb je een verjaardag, een bruiloft of een borrel. Misschien staat er een etentje op de planning. Gebruik dan voor deze momenten je ‘genietmomentje’. Heb je nou geen sociale activiteiten waarbij er gegeten wordt, dan kies je zelf een moment. Bijvoorbeeld vrijdagavond en zondagochtend. Misschien weet je al wat je wilt gaan eten, schrijf dit dan op. Zo niet vul dan ‘genietmomentje’ in of gebruik deze leuke genietmomentjes stickers.

 

5. Maak nu de rest van de maaltijdplanning

Je hebt je genietmomentjes net al gepland en je hebt een aantal gezonde recepten gevonden. Pak nu ook, mocht je deze hebben, je persoonlijke voedingsplan en voorbeelddagmenu erbij. Gebruik deze als leidraad en schrijf op je maaltijdplanner, op welke dag je wat gaat eten. Denk hierbij ook aan de houdbaarheid van de producten en de tijd die je nodig hebt om het te bereiden. Kom je laat uit je werk, dan is het misschien handig een recept in te plannen dat snel klaar is. Ben je vrij, dan heb je wellicht wat meer tijd om uitgebreid te koken. Vul zo voor alle maaltijdmomenten in wat je wil gaan eten. Dus ook voor het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes. Probeer zoveel mogelijk te variëren. Gebruik hierbij eventueel onze Variatielijst.

 

6. Maak een boodschappenlijstje

Maak naar aanleiding van je maaltijdplanning ook een boodschappenlijstje. Bij dit boodschappenlijstje zijn de boodschappen per categorie / afdeling in de supermarkt ingedeeld. Zodat je niet 3 keer hoeft terug te lopen naar de afdeling waar je al geweest bent, maar je heel snel, makkelijk en gestructureerd boodschappen kan doen. Dit bespaard naast tijd ook een hele hoop frustratie.

Je bent nu klaar met het plannen van je maaltijden en je boodschappen. Je zelfgemaakte weekmenu is af! Yay!

Het is nu belangrijk dat je het plan ook nog uitvoert. Ga dus op tijd naar de supermarkt en doe de boodschappen en koop vooral alleen dingen die op je lijstje staan. Maak tijdig je maaltijden klaar en neem ze, indien dit het geval is, mee of zet ze klaar. Je hoeft ze dan alleen nog op te eten. 😉

Succes!

Mocht het nou na deze tips alsnog niet lukken om zelf een weekmenu samen te stellen en je maaltijden te plannen. Dan kan je hiervoor altijd een afspraak bij ons maken. We helpen je dan graag hiermee. Woon je nou niet in de buurt, dan is er vast een gewichtsconsulent bij jouw in de buurt die je hiermee kan helpen.

Maak hier een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek

Vind hier een Gewichtsconsulent buiten Almere

 

 

Ga zelf aan de slag met de Maaltijdplanner en het Boodschappenlijstje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>